Barion Pixel Nézz bele a 3 nap múlva mozikba kerülő Együtt kezdtük c. filmbe: így bulizik Mucsi Zoltán a Mizura – Coloré

Nézz bele a 3 nap múlva mozikba kerülő Együtt kezdtük c. filmbe: így bulizik Mucsi Zoltán a Mizura

2022. 08. 01.

Augusztus 4-én kerül a mozikba a Balatonnál játszódó generációs vígjáték, az Együtt kezdtük, amelynek most megmutatjuk egyik bulis jelenetét Mucsi Zoltánnal.

Érettségi, egy nagy buli, aztán jó időre csá mindenkinek! A 12. c tagjai közt voltak, akik jártak egymással, meg akadtak köztük jó haverok is, de tíz éven át alig találkoztak. Aztán az egyikük esküvőjének alkalmából a régi spanok, ellenségek és szerelmek (akik megvoltak, és akik nem jöttek össze) újra együtt töltenek egy hétvégét egy balatoni panzióban.

Együtt kezdtük
Lesz itt minden: szerelem, botrány, ármány, nevetés, váratlan fordulatok / Kép forrása: InterCom

Persze, semmi sem úgy sikerül, ahogy tervezték. Mert egy ilyen nagy újratalálkozás pont arra jó, hogy kitörjön pár botrány, elcsábítsanak néhány hű szerelmest, elsüssenek egy csomó jó poént, hazudjanak, őszinték legyenek, dumáljanak, igyanak, aztán kezdjék elölről az egészet. Lehet, hogy eltelt tíz év, de a 12. c tagjai nem komolyodtak meg, és úgy tűnik, nem is terveznek ilyesmit.

A csodás balatoni helyszíneken játszódó nyári vígjáték előzeteséről már írtunk, most azonban hoztunk Nektek egy jelentet a filmből, amely felidézi az érettségi bankett bulis hangulatát, élén a Mizu című korszakos slágerre táncot lejtő Mucsi Zoltánnal, aki a filmben tesi tanárt és örömapát alakít.

Együtt kezdtük – új és régi nevek

Az augusztus 4-től látható új magyar generációs vígjáték, az Együtt kezdtük sok tekintetben egyedülálló a mostani mozis felhozatalban. Abban biztosan példa nélküli, hogy a film főszerepeit kilenc figyelemre méltó fiatal színészre (Jakab Balázs, Mosolygó Sára, Kövesi Zsombor, Kanyó Kata, Lelkes Botond, Koós Boglárka, Nagy Márk, Mészöly Anna, Hrisztov Toma) osztotta a második nagyjátékfilmjét jegyző rendező, Kerékgyártó Yvonne. Az elsöprő, bulis hétvége eseményeit elmesélő történetben pedig mindannyian lehetőséget is kaptak izgalmas alakításokra. Mellettük olyan nagyágyúk tűnnek fel a filmvásznon, mint Mucsi Zoltán, Szabó Simon, Pálmai Anna, Kerekes Éva vagy Jordán Tamás.

A film forgatókönyvét Szentgyörgyi Bálint, Boros O. István és Maruszki Balázs írták. Operatőre Babos Tamás, a látványtervezésért pedig Valcz Gábor felelt. Jelmeztervező Oehler Diana, vágó Duszka Péter Gábor, zeneszerző Felcser Máté volt, producerek Romwalter Judit és Pék Csaba.