Barion Pixel Együtt kezdtük – Új magyar vígjáték a láthatáron – Coloré

Együtt kezdtük – Új magyar vígjáték a láthatáron

2022. 06. 24.

Az Együtt kezdtük film teljes pompájában mutatja be a Balaton, és a fiatalkor szépségeit

Adott egy tízéves osztálytalálkozó, kilenc fiatal, akik mintha pontosan onnan folytatnák életük történetét, ahol egykor abbahagyták. Szerelem, botrány, ármány, nevetés, váratlan fordulatok… lesz itt minden, amit a fiatalkori énjére emlékezteti a nézőt. Megfűszerezve mindezt a lenyűgöző balaton-felvidéki panorámával.

Így készült az Együtt kezdtük

„A Balaton az ország egyik legszebb vidéke, a magyar filmekben mégis a lehetőségekhez képest ritkán láthatjuk. Az Együtt kezdtükben viszont tudatosan törekedtünk rá, hogy ezt a fiatalos, bulis történetet kimozdítsuk a fővárosból és a szereplőket a Balaton-felvidékre vigyük. Sőt ez a táj nem pusztán hátteret ad az eseményeknek. A Badacsony környéki helyszínek szerves részét képezik a történéseknek a borkóstolástól kezdve a hajókázáson át a festői környezetben zajló esküvőig. Hatalmas öröm volt itt forgatni, és az útkereső huszonéves srácokról, lányokról szóló vígjátékban a Balatont teljes szépségében megmutatni.” – mondta Kerékgyártó Yvonne, a film rendezője, aki az Együtt kezdtük jeleneteit 2021 nyarán és őszén a Balaton mellett, Budapesten és Londonban rögzítette.

A generációs vígjáték főszerepeit a Színház-és Filmművészeti Egyetem, illetve a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának végzett és végzős hallgatói alakítják. Köztük a Jakab Balázs, Kövesi Zsombor, Mosolygó Sára, Lelkes Botond, Koós Boglárka, Mészöly Anna, Hrisztov Toma, Nagy Márk és Kanyó Kata. Mellettük Mucsi Zoltán, Pálmai Anna, Szabó Simon, Jordán Tamás, Kerekes Éva, Péterfy Bori, Zsurzs Kati és Szacsvay László is látható lesz a filmben.

Együtt Kezdtük Jelenetfotója
Az Együtt kezdtük film teljes pompájában mutatja be a Balaton és a fiatalkor szépségeit (Kép forrása: Intercom)

A film forgatókönyvét Szentgyörgyi Bálint, Boros O. István és Maruszki Balázs írták. Operatőre Babos Tamás, a látványtervezésért pedig Valcz Gábor felelt. Jelmeztervező Oehler Diana, vágó Duszka Péter Gábor, zeneszerző Felcser Máté volt, producerek Romwalter Judit és Pék Csaba. Az Együtt kezdtük 2022. augusztus 4-től látható a magyar mozikban. Forgalmazza az InterCom.

Borítókép forrása: InterCom