Barion Pixel David Tennant kiállt a transzneműek mellett – Coloré

David Tennant kiállt a transzneműek mellett

2023. 11. 27.

David Tennant a hétvégén hosszú idő után először tér vissza a Doktor szerepében a Doctor Who, vagyis a Ki vagy, doki sorozat világába. Az új rész komolyan foglalkozik a transzneműek kérdésével, ami a színész számára is fontos téma.

David Tennant kiállt a transzneműek mellett

David Tennant a The One Show-ban jelent meg, és óriási elismerést váltott ki, miután a transzneműek emléknapján egy Tardis-os jelvényt viselt, ami transz zászló színeiben pompázott. Nem sokkal azelőtt a The Last Leg című műsorban is feltűnt ugyanezzel a kiegészítővel, amit Dr. Jamie Gallagher tervezett.

A jelvényt meg is lehet vásárolni, a bevételt az LGBTQ+ közösségbe tartozó fiatalok megsegítésére fordítják. A tervezője megjegyezte, hogy mióta David Tennant viselte, több mint 18 000 font gyűlt össze, vagyis majdnem 8 millió forint.

david tennant
Kép forrása: Jeff Spicer / Stringer / Getty Images

A Rolling Stone UK Awards gálán az Attitude magazinnak nyilatkozva David Tennant elmesélte, mennyire örül annak, hogy beszélnek erről a témáról a sorozatban.

Nagyon szépnek és fontosnak tartom mindezt. Ez illik a Doctor Who lényegéhez, így a releváns jótékonysági szervezeteknek való segítség nagyon örömteli számomra

– magyarázta Tennant.

Kiemelte, hogy Gallaghert illeti az érdem:

Ez valójában annak a srácnak a munkája, én nem tehetek zsebre érte semmilyen elismerést…

Szerinte a Doktor mindig támogatta a kirekesztetteket

A vörös szőnyegen az Attitude-nak adott interjújában további részleteket osztott meg a LGBTQ+ közösség támogatásáról.

A Doktor mindig támogatta a mást, a szokatlant, a kirekesztetteket. Erről szól a sorozat

– mondta.

Hozzátette, hogy hisz abban, hogy „a legtöbb ember tisztességes, becsületes, megértő, akik csak szeretnének békében együtt élni”.

Csak el kell űznünk a zajt és a gyűlöletet.

David Tennant nem először állt ki LGBTQ+ közösség mellett. Korábban egy „biztonságban vagy velem” jelvényt viselt az LGBTQ+ zászló színeivel. Egy sajtóeseményre pedig a Good Omens kapcsán egy pólót választott, amire az volt írva: „Hagyjátok békén a transz gyerekeket, ti abszolút szörnyszülöttek.”

Forrás: Huff Post