Barion Pixel Mennyit tudsz az egyik legmeghatározóbb játékról? Teszteld magad a Barbie-kvízünkkel! – Coloré

Mennyit tudsz az egyik legmeghatározóbb játékról? Teszteld magad a Barbie-kvízünkkel!

2023. 08. 02.

Óriási sikerrel fut Greta Gerwig Barbie című filmje a mozikban. A Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült film folyamatosan rekordokat dönt. Készítettünk egy kvízt, hogy te is tesztelhesd, mennyit tudsz a Barbie-król.

Nemrég mutatták be a mozikban Greta Gerwig Barbie című filmjét. Az egyik legmeghatározóbb gyerekjátékról készült film vonzza a tömegeket a mozipénztárakhoz. A stúdió vasárnapi becslései szerint 93 millió dollárt szedett be a második hétvégéjén. 

Az őrület közepette a Barbie már sok visszatérő nézőt is vonz. A becslések szerint az eladások 12 százalékát olyan emberek teszik ki, akik barátokkal vagy családtagjaikkal visszatérnek, hogy újra megnézzék a filmet. A járvány után és a forgatókönyvírók és színészek sztrájkja alatt a Barbie bevétele nagyon jól jön a Warner Bros.-nak.

A film alapvetően egészen megosztóra sikeredett, mint amire számítani is lehetett. Sokak szerint lenyűgözően mutatja be, hogy a nőknek milyen nehézségekkel kell szembenézniük az életükben és milyen szerepeket osztanak rájuk, még mások szerint nem más, mint egy férfigyűlölő propaganda. Annyi biztos, hogy Greta Gerwig rendező rekordot döntött az alkotásával, egyetlen női rendezőnek sem sikerült még ilyen bevételt produkálnia.

Mennyit tudunk Barbie történetéről?

Barbie volt az első felnőtt nőkről mintázott játékbaba. Egy Ruth Handler nevű nő találta fel. Amikor meglátta, hogy kislányát hidegen hagyják az akkor kapható babák, és helyette újságból kivágott felnőtt nők figuráival játszott, rájött, hogy olyan piaci rést talált a játékpiacon, amely lehetővé tette a kislányoknak, hogy elképzeljék – és eljátsszák – a jövőt.

A Barbie pedig gyorsan világhírnévre tett szert, ma már lehetetlen lenne nélküle elképzelni a játékboltokat.

Készítettünk egy kvízt, amiben tesztelheted, hogy mennyit tudsz erről az ikonikus játékról. Mutatjuk!

Ha tetszett nézd meg egyéb kvízeinket is. A víz világnapja alkalmából is készítettünk egyet. De tesztelheted azt is, hogy meg tudod-e különböztetni a Harry Potter varázsigéket és az IKEA bútorokat. Megnézheted azt is, hogy ennyit tudsz a kutyafajtákróla Star Warsról, a Stranger Thingsről vagy éppen a versekről.

Forrás: Trivia Games, Wikipédia

Képek forrása: Mattel, Getty Images

Borítókép forrása: AaronP/Bauer-Griffin / Contributor / GC Images / Getty Images

/szelavi/kultura/barbie-kviz/