Barion Pixel Anyák napi könyvajánló: romantikusoknak Karádyt, ínyenceknek Nárayt ajánljuk – Oldal 2 – Coloré

Anyák napi könyvajánló: romantikusoknak Karádyt, ínyenceknek Nárayt ajánljuk

2023. 05. 03.

Hiába élteti a világ Vasembert és Amerika kapitányt, az anyáknál valószínűleg nincsenek nagyobb hősök a világon. Vannak köztük kalandvágyók és félénkek, gyermeklelkűek és érett gondolkodásúak, de minimum egy közös bennük: a gyermekeik iránt érzett szeretet. Anyák napja alkalmából összegyűjtöttük, mely könyveket ajánljuk azoknak a nőknek, akiknek életünket köszönhetjük.

A kalandoroknak: Jussi Adler-Olsen – Nátrium-Klorid

Noha sokan úgy tartják, a krimi (különösen, ha skandináv) „őszi műfaj”, mégis lélekemelőbb Jussi Adler-Olsen sorait a tavaszi napsütésben olvasni. Adler-Olsen immár kilencedjére is visszanyúlt egyik legsikeresebb szereplőgárdájához, a Q-ügyosztályhoz, akik ismét egy döglött aktát igyekeznek felderíteni. Már amennyire ez az eltelt évtizedek távlatából egyáltalán lehetséges. (Spoiler: az.)

Anyák-napi könyvajánló, Jussi Adler-Olsen, Nátrium-klorid
Anyák-napi könyvajánlónkban nem feledkezünk meg a krimi rajongókról sem. Kép forrása: A szerző saját fotója

Nátrium-klorid című alkotásban ezúttal egy rendőr kéri Carl Morck és csapata segítségét, akit évtizedek óta nem hagy nyugodni egy kisfiú tragikus, máig felderítetlen halála. Carl, társa, Assad és asszisztensük, Rose közös vonást vél felfedezni az említett gyilkosság, s több, másik bűncselekmény között, így az eddigi holtidő őrült gyorsasággal kezd peregni kedvenc nyomozóink alaksori irodájában, hiszen, ha beigazolódik a gyanújuk, hamarosan üt az utolsó áldozat órája. 

A Q-ügyosztály kilencedik kötete idén tavasszal, az Animus kiadó gondozásában jelent meg, s 4990 forintért vásárolható meg. 

A tudós-lelkűeknek: Dr. Benkovics Júlia – Magunkról, tabuk nélkül a női testről 

Mennyire ismerjük a testünket kívül-belül? Hol van a csiklónk? Hogyan kellene helyesen székelnünk, s miért ne tartsuk azt vissza? Milyen fogamzásgátlási módszert válasszunk? Mi történik, ha „elvész” a tampon a hüvelyben? 

Ilyen, s ehhez hasonló kérdésekre adja meg a válasz a ma már több mint 41 ezer követővel rendelkező, @magunkról című Instagram oldal működtetője, Dr. Benkovics Júlia szülész-nőgyógyász szakorvos, szoptatási tanácsadó első, Magunkról, tabuk nélkül a női testről című kötetében. 

Júlia célja, hogy minden nő tisztába kerüljön saját testének, s annak működésének alapjaival, hiszen (ahogy vele készült interjúnkban fogalmazott) végeredményben ez vezet oda, hogy a nőiség, s a női test elfoglalja méltó helyét a kultúrkörünkben. A Czikkely Panni illusztrátor rajzaival kiegészített, edukációs célú kötet márciusban, a Libri Kiadó gondozásában jelent meg, s 5299 forintért vásárolható meg. 

Borítókép forrása: PixaBay.com