Barion Pixel „Tehetetlen feszkó” – Legendás művész mentette meg Alföldi Róbert és Stohl András több évtizedes kapcsolatát – Coloré

„Tehetetlen feszkó” – Legendás művész mentette meg Alföldi Róbert és Stohl András több évtizedes kapcsolatát

2024. 06. 16.

Több tíz éves munkakapcsolat alatt számos esetben alakul ki feszültség művészemberek között, pláne ha két olyan karizmatikus személyről beszélünk, mint Alföldi Róbert és Stohl András. A két művész évtizedek óta dolgozik együtt, számos darabban játszottak együtt vagy rendezte Alföldi Stohlt. Azonban akadt egy olya próba, ahol komolyan próbára tették a kiváló kapcsolatukat.

Alföldi Róbert
Nyitókép forrása: RTL

Alföldi Róbert vs. Stohl András

A két művész a legendás Mephisto próbáinak látott neki, ahol komoly összetűzésük volt. Az Alföldi-éra utolsó Nemzeti Színházas premierjéről a művész a Rajtam nem múlt című könyvében vallott Csáki Juditnak.

Volt egy nagy vitánk Bucival az egyik próbán. Annyira más irányba ment, mint amit én szerettem volna, hogy komoly feszültség volt. Tehetetlen feszkó. Én tehetetlen voltam, ő tehetetlen volt, és az, mi ketten nem tudunk dűlőre jutni, teljesen új helyzet volt.

-derült ki a meglepő emlék a könyvből.

Stohl Andras 2 E1552066804497
Stohl Andras TV2

Ki segített Alföldinek és Stohlnak?

A könyv alapján komolyan meglepődött a kialakult helyzeten Alföldi, aki nem várt helyről kapott segítségét, nevezetesen Gáspár Sándortól, aki Oskar H. Kroge, igazgató urat alakította az utóbbi 10 év legzajosabb sikerű előadásában.

Gáspár Sándor TV2
Gáspár Sándor TV2

Csámpi, vagyis Gáspár Sándor kivitte Bucit a dohányzóba, és azt mondta neki, hogy igaza van a Robinak, csak próbáld meg, amit mond. És akkor leesett neki, megértette, megpróbálta…Még egy ilyen szoros kapcsolaton is melózni kell.

-emlékezett Alföldi.