Barion Pixel Horváth Charlie drámai vallomása: A 15-16 évesek már nem ismernek! – Coloré

Horváth Charlie drámai vallomása: A 15-16 évesek már nem ismernek!

2024. 06. 23.

Idén jelent meg Horváth Charlie 77 sztori című könyve. Ugyan nem ez az első mű, amely az énekes életét dolgozza fel, ennek azonban a különlegessége, hogy 77 történetet mesél el benne.

Charlie Freddie Foto Mtva Csondor Kinga 3 1 Scaled E1706606493535
Charlie Freddie Foto: Mtva/Csondor Kinga

Nem volt sétagalopp a könyv létrehozása, ugyanis az énekesnek és a szerzőnek vissza kellett repülnie az időben, amiben rengeteg fotó és ereklye volt a segítségükre.

„Én nem akartam ezt a könyvet, de rábeszéltek. Azért nem akartam, mert 2000-ben, 24 éve én már kiadtam egy könyvet, Ami soul az szól címmel. Viszont rábeszéltek erre, hogy 77 éves vagyok és 77 történetet meséljek el – fogalmazott a művész hozzátéve, hatszor hat órán át beszélgettek az íróval a könyv megszületéséhez. – Fotókat szedegettünk elő és sztorizgattunk. 1964-től muzsikálok, 60 éve vagyok a pályán, ebből 20 évet külföldön voltam.”

Horváth Charlie könyve

Mint mondja, utólag belátta, könnyebb dolguk lett volna, ha rendszerezte volna a hosszú évek alatt összegyűjtött fotókat, emlékeket. Bár ez nem ilyen egyszerű, hiszen karrierje során jóformán az egész világot bejárta. Mindez alatt pedig rengeteg különleges találkozása volt olyan emberekkel, akik később világsztárok lettek, véleménye szerint csupán azért, mert jó helyre születtek. „Nagyon színes lett a könyv és rengeteg visszajelzést is kapok. Négy generációnak zenéltem, mára viszont természetes módon sokan nem tudják, ki vagyok. A 15-16 évesek már nem ismernek, bár nagyon sok fiatal jön a koncertjeimre. Éppen ezért érdekes ez a könyv, mert ezáltal sokan megtudják, mennyi minden történt velem.”

Bár 77-nél sokkal több sztori lapul Charlie fiókjában, újabb könyvet mégsem tervez. Azt azonban büszkén kijelenheti, kevés olyan banda van, mint az övéké. „Negyven éve zenélek azokkal a zenészekkel, akikkel kezdtük. Ilyen a világon nincs, ezért rendkívül szerencsések vagyunk. Egyedül Lerch Pisti, aki a hetedik tag volt, betegeskedik egy ideje. Neki rengeteget köszönhetek, ugyanis csoda dalokat írt. Ő Magyarország legnagyszerűbb zeneszerzője, de megkockáztatom, a világ legjobb zeneszerzője.”

Nem csak hazánkba, de külföldön is ritka, hogy egy együttes ilyen hosszú időn keresztül, ennyire erős kötelékben van. És hogy ennek mi a titka? „A legjobb zenészekkel muzsikálok és ők is kitartanak, meg én is. Szükségünk van egymásra, azért, mert élvezzük, amit csinálunk. Azt kívánom minden zenekarnak, hogy 60 évig kitartsanak egymás mellett.”

0 /eletmod/sztarok/horvath-charlie-konyv/