Barion Pixel A korona sorozat végével nem kell elbúcsúznunk a brit királyi családtól? Előzménysorozaton gondolkodnak a készítők – Coloré

A korona sorozat végével nem kell elbúcsúznunk a brit királyi családtól? Előzménysorozaton gondolkodnak a készítők

2023. 11. 01.

Hamarosan véget ér a brit királyi család életét feldolgozó A korona című sorozat a Netflixen. Az epizódok II. Erzsébet királynő uralkodását és a királyi család tagjainak életét követték végig a trónlépésétől, vagyis 1940-es évektől 2005-ig, ahol az utolsó évad zárni fogja majd a cselekményét.

Előzménysorozat jöhet?

Peter Morgan, A korona alkotója azon gondolkodik, hogy hogyan folytathatná a sorozatot, elárulta, hogy a következő történet egy II. Erzsébet királynő kora előtt játszódó előzménysorozat lenne. A hatodik évad, vagyis az utolsó évad még 2023-ban érkezik meg a Netflixre, az első fele november 16-án, a második fele pedig december 14-én.

A Varietyvel beszélgetve Morgan elárulta, hogy tervei vannak a sorozat hatodik évada utánra is, bár a sorozat alkotója nem árult el részleteket, az előzménysorozat ötlete a királyi család egy másik korszakát mutatná be:

Van egy ötletem. De előbb még el kell intéznem néhány más dolgot. Másodszor, egyedi körülményekre lenne szükség ahhoz, hogy összejöjjön. Igen. Ha újra A korona sorozattal foglalkoznék, akkor mindenképpen visszamennék az időben.

A korona
Kép forrása: A korona sorozat / Netflix

Miről fog szólni A korona utolsó évada?

Peter Morgan elárulta nemrég azt is, hogy a hatodik évad nem fog eljutni II. Erzsébet királynő 2022-es haláláig, hanem megállnak 2005-ben, bár a királynő halála így is téma lesz.

Mindannyian láttuk a temetést. Mivel ezt mindenkit mélyen érint, meg kellett találnom a módját annak, hogy az utolsó epizódban a karakter halálával foglalkozzunk, még akkor is, ha még nem halt meg

– mondta Morgan.

Hozzátette, hogy fontolgatta, hogy ténylegesen II. Erzsébet királynő haláláról szóljon az utolsó epizód, de végül elvetette ezt az ötletet. Úgy érzi, hogy 2005 a megfelelő hely volt a megállásra a történet szempontjából.

Ez volt a határ, hogy történelmi, nem pedig újságírói legyen

– mondta. Ökölszabálya szerint 10 évnyi távolságot kell hagyni a múlt és a jelen között, de A korona esetében ezt megduplázta.

Úgy gondolom, hogy azáltal, hogy majdnem 20 évvel a jelen előtt megálltunk, méltóságteljessé vált.

Forrás: Screen Rant, Variety

Borítókép forrása: A korona sorozat / Netflix