Barion Pixel Fel sem ismerni a 60 éves színészt – íme Johnny Depp legnagyobb filmes átváltozásai – Oldal 2 – Coloré

Fel sem ismerni a 60 éves színészt – íme Johnny Depp legnagyobb filmes átváltozásai

2023. 06. 09.

Brad Pitt és Leonardo DiCaprio mellett Johnny Depp volt a kilencvenes és kétezres évek Hollywoodjának ügyeletes szépfiúja. Ugyan egy friss nyilatkozata szerint ma már köszöni, de nagyon jól megvan az álomgyár nélkül, közel negyvenéves karrierje során tucatnyi emlékezetes alakítással tette gazdagabbá az amerikai filmművészetet. Sármőr szerepei mellett jócskán akadt olyan is, ahol külsejét elmaszkírozták vagy szokatlan ruhadarabokat aggattak rá. Kerek születésnapja kapcsán nézzük meg, melyek voltak legnagyobb filmes átváltozásai.

Sweeney Todd – Sweeney Todd: A Fleet Street démoni borbélya

Johnny Depp
Forrás: Youtube

Tim Burton 2007-es fekete komédiája egy színpadi musical filmes adaptációja, melyben Depp mellett a rendező felesége, Helen Bonham Carter játszotta a főszerepet (ez egyébként máskor is megesett már). A horrormusicalben a Depp által alakított egykori borbély álnéven tér vissza Londonba, hogy megbosszulja feleségét, akit megerőszakolt a kegyetlen Turpin bíró (Alan Rickman). A nő a megaláztatás miatt öngyilkos lett, lányukat pedig a bíró vette magához, míg a borbélyt (egykor Benjamin Barker, majd Sweeney Todd) kényszermunkára küldte Ausztráliába. Vérből és gyilokból sincs híján a film, és meghallhattuk benne, hogyan is énekel Depp – akinek egyébként ez cseppet sem volt idegen, hiszen nemcsak színész, zenész is, Hollywood Vampires nevet viselő bandájával például idén nyáron érkezik hozzánk.

Bolond Kalapos – Alice Csodaországban

Johnny Depp
Forrás: Disney Plus

Újabb Burton-mozi, újabb furcsa külsejű Depp-karakter. Lewis Carroll klasszikusát, az Alice Csodaországban című gyermekregényt tucatnyiszor feldolgozták már, a 2010-es filmben a már felnőtt Alízt kísérhetjük el újra a csodák birodalmába, ahol újra találkozik a Fehér Nyúllal, a Vörös Királynővel (Helena Bonham Carter, ki más?), Tutyikával és Mutyikával, a Hőscincérrel és persze a Bolond Kalapossal, akit Johnny Depp alakított. Lángvörös, égnek álló frizurával és szemöldökkel, fehérre festett arccal cilinderrel és kissé szedett-vedett zakóval tűnt fel a vásznon Alice egyik legjobb barátja, akinek a könyveket már gyermekként olvasó Depp skót akcentust adott a szájába. A film maga a káosz – hiszen a sztori is az – így nem meglepő, hogy a színész is rendszeresen furcsaságokat álmodott a forgatás ideje alatt, bár bevallása szerint neki amúgyis sötét álmai szoktak lenni.

Gellert Grindelwald – Legendás állatok és megfigyelésük: Grindelwald bűntettei

Grindelwald Johnny Depp
Forrás: HBO Max

A Harry Potter-univerzum 2016-ban újabb produkciókkal bővült, a Legendás állatok– filmeknek köszönhetően megismerhettük az egyik roxforti tankönyv írójának (Göthe Salmander) életét, az amerikai varázslótársadalmat és a Voldemort Nagyúr előtti időket. Az 1930-40-es években volt egy másik mágus, aki fenyegette a békét, ez volt Gellert Grindelwald, akiről már olvashattunk a Harry Potter-könyvekben. Albus Dumbledore egykori szeretőből lett ellenlábasát többek között Depp játszotta el az első két filmben, de a 2022-es harmadikból (Dumbledore titkai) kirúgták az Amber Heard-perek miatt. Mads Mikkelsen örökölte meg tőle a szerepet, aki a tőle elvárt módon hozta is a formáját, de persze így is más Grindelwaldot kaptunk, mit amit megszoktunk.

Borítókép forrása: Dominique Charriau / Getty Images