Új lakberendezési trend kopogtat az ajtónkon: jönnek a texturált dekor falak!

Sík falaink kitörni készülnek az egyhangú monotonitásból, és olyan extravagáns új megjelenést követelnek maguknak, mint amilyen a beton, a mészkő vagy a terrakotta. A festéssel készülő texturált dekor falak pedig mindezeket szemkápráztató módon utánozzák!

Napjaink legkívánatosabb texturált dekor falai

Első számú befutóként köszönhetjük a betont imitáló, markáns megjelenésű falat, melynek rusztikus és nyers megjelenése egy könnyed, mégis drámai hangulatot kölcsönöz az adott térnek – főleg, ha még egy lenyűgöző festménnyel is kiegészül. Az indusztriális, loft, és a letisztult minimalista otthonokban egyaránt nyerő választás!

Lakberendezes Texturalt Dekor Fal 3
Kép forrása: Instagram/@iamthea.art

Távoli tájak otthonainak küszöbén érezhetjük magunkat a terrakotta falak üde színváltozataitól. A légies rózsaszíntől a telt barnáig bármelyik árnyalata jól áll majd mediterrán, vagy japandi stílusú otthonunknak.

Lakberendezes Texturalt Dekor Fal 1
Kép forrása: Instagram/@japandi.interior

A mészkőre megszólalásig hasonlító texturált fal tökéletes kiegészítője egy natúr enteriőrnek. Fa burkolatokkal és kiegészítőkkel, illetve meleg fényű lámpákkal társítva egy igazán megkapó otthon ölelésében érezhetjük magunkat.

Lakberendezes Texturalt Dekor Fal 2
Kép forrása: Pinterest/bodha.com

Mitől lesz ízléses egy dekor fal?

Amilyen ütős tud lenni egy dekor fal otthonunkban, éppen olyan könnyen válhat gagyi, pacsmagolt hatásúvá a nem megfelelően kivitelezett munka. Hogy mi választja el a kettőt egymástól, arról Leindler Thea festőművészt kérdeztük meg:

Bár első pillantásra egy textúrázott dekor fal megalkotása könnyűnek tűnhet, nem érdemes saját kontónkra kísérletezésbe kezdeni, hiszen az elkészült fal minősége és ízlésessége nagyrészt a kivitelező technikai tudásától és tapasztalatától függ.

Mindenképpen a magas minőségű, prémium anyag használata javasolt. Hozzáértő szakemberek segítségével tudjuk kiválasztani a dekorálni kívánt falrészünkhöz legoptimálisabb anyagot. Nem mindegy, hogy az alkotás egy vadi új gipszkarton falra, vagy egy több évtizedes, poros és félig lemálló vakolatú falra kerül majd fel.

Ezenkívül igen sokat nyom a latba, hogy a kiválasztott dekor fal milyen stílusú enteriőrbe kerül. Mert ami jól mutat az egyik otthonban, a másikban nem feltétlenül állja meg a helyét.”

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

100 km/h-t meghaladó széllökésekre készülhetünk