Barion Pixel Nyílászárók új élete – Coloré

Nyílászárók új élete

2021. 04. 09.

Szokták mondani, hogy a stílusos otthonhoz elsősorban nem pénz kell, hanem kreativitás, kitartás és őrült nagy bátorság. Ha mi ezeknek a tulajdonságoknak mind birtokában vagyunk, akkor már csak néhány „rozoga” nyílászáróra lesz szükségünk, melyek kis fantáziával megspékelve magazinba illő miliőt varázsolnak majd otthonunkba.

Merjünk nagyban játszani!

Évek óta keringenek a köztudatban régi nyílászárókból készült apró-cseprő kiegészítők: láttunk már képkeretté, tükörré avanzsált ablakkereteket, vagy előszobai akasztóként funkcionáló öreg ajtót. De ha valami igazán észbontóra vágyunk, akkor ne álljunk meg egy-egy szolid darabnál! Válogassunk össze különböző méretű, formájú, színű, korú nyílászárókat és készülhet is a formabontó beépített szekrényünk vagy egy ütős térelválasztó, de az igazán nagy dobás egy komplett konyhabútor megépítése – csakis újrahasznosított nyílászárókból. A natúr fa ajtókból készült ágyvégnél pedig álmodni sem lehetne szebbet!

lakberendezes ujrahasznositott nyilaszaro oreg ajto beepitett szekreny
Forrás: instagram/@hestershandmadehome
lakberendezes ujrahasznositott nyilaszaro oreg ajto agyveg
Forrás: instagram/@indigo_sprout

Hogy jussunk hozzájuk?

Ha esetleg mi magunk vágtunk bele egy régi ház felújításába, eszünkbe ne jusson kidobni a bontott nyílászárókat – felbecsülhetetlen lesz az eszmei értékük azáltal, hogy új értelmet kapnak régi otthonukban. Az interneten, bolhapiacokon, régiségboltokban kedvünkre válogathatunk, akadnak majd filléres darabok, de a jó állapotú, esetleg felújított antik példányokért magasabb összeget is kérhetnek. Vagy legyünk szemfülesek és jártunkban-keltünkben figyeljük, hol van felújítás és csapjunk le a kiselejtezett, de nekünk kincset érő darabokra.

lakberendezes ujrahasznositott nyilaszaro oreg ablak1
Forrás: instagram/@daisyboo47
lakberendezes ujrahasznositott nyilaszaro oreg ablak konyhabutor
Forrás: instagram/@matthewholdrendesign

Amire ügyeljünk…

Nagyon rozoga, széthulló, málló, élősködőktől hemzsegő nyílászárót akkor se építsünk be, ha ingyen dobják utánunk. Ha maga a fa jó állapotban van, de a festék nagyon kopik, érdemes lecsiszolni, lekezelni és utána akár antikolva újrafesteni. Néhány vagány zsanér és fogantyú pedig egészen új karakterrel ruházza majd fel őket.

Borítókép forrása: instagram/@indigo_sprout