Barion Pixel Nem vicc – tényleg létezik macskakarmolás álló bútorkárpit! – Coloré

Nem vicc – tényleg létezik macskakarmolás álló bútorkárpit!

2021. 02. 08.

Egy napon kedvenc sárga fotelom végleg a macskám karmainak áldozatául esett, így amikor a bútorkárpit szaküzletben arról érdeklődtek, mi lenne az elképzelésem, én viccesen megjegyeztem: macskakarmolás álló bútorkárpitot szeretnék. Erre szemrebbenés nélkül lerakták elém!

Aki tart otthon pelyhes házi kedvencet jól tudja, egy kis lélekborzoló dorombolás nagyon hamar meg tudja ingatni azt a szilárd elhatározásunkat, miszerint a macskának kint a helye, a kanapé pedig végképp tabu! Ha nincs otthon macskakarmolás álló bútorkárpitunk, akkor átveszi otthonunk felett az uralmat, hozhatjuk fejvesztve a méregdrága macskakaparót – őkegyelmének az ugyebár nem felel meg.

macskakarmolás álló bútorkárpit
Forrás: unsplash.com

Ezen a ponton pedig – már ha nem fosztjuk meg inkább jószágunkat a trónjától – érdemes lehet beruháznunk az említett strapabíró szövetre vagy textilbőrre, melyben egy speciális szintetikus szálbevonat akadályozza meg, hogy az állat karma ismét kárt tegyen frissen kárpitozott bútorunkban. És habár métere magasabb árfekvésbe esik, hosszútávon nem csak az újabb felújítás költségét spóroljuk meg, hanem azt az időt is, amelyet macskánk jobb belátásra bírására fordítanánk.

És mindezt a gyártók még tudták azzal fokozni, hogy a szövet struktúrájából adódóan ezek olyan antisztatikus anyagok, melyek taszítják a házi kedvencek szőrét, valamint egy láthatatlan molekuláris bevonatnak köszönhetően a koszos kis tappancsnyomok is egy mozdulattal eltüntethetőek.

Kiemelt kép: unsplash.com