Barion Pixel Kitört a zuhanyfüggöny forradalom! – Coloré

Kitört a zuhanyfüggöny forradalom!

2021. 07. 29.

Csak kapkodjuk a fejünket a bombaként robbanó, új generációs zuhanyfüggönyök láttán, melyek észveszejtő mintáikkal, drámai megjelenésükkel, és innovatív kialakításukkal megkaparintották maguknak a fürdő királyai címet!

Az önkifejezés eszközei

Látszólag a művészek hófehér zuhanyfüggönyökre cserélték festővásznaikat, és azon munkálkodnak, hogy elárasszák fürdőszobáinkat műalkotásaikkal. Legalábbis a Society6-nál biztos ez a helyzet, ahol elismert designerek gondoskodnak arról, hogy nap mint nap kedvünk szerint variálhassuk fürdőnk outlookját: kezdésnek jöhet egy nagy léptékű absztarkt minta vagy minimalista print, majd ezt követheti egy drámai virágorgia. És ha már kellőképpen bemelegedtünk, meg se álljunk a műfaj nagyágyújáig, ami maga a színtiszta humor.

Lakberendezes Furdoszoba Zuhanyfuggony 1
Forrás: instagram/@costumedebain

Zuhanyfüggönyök a természetesség jegyében

Többé nem kell feláldoznunk a szépséget a funkcionalitás oltárán, és oda nem illő, műanyag zuhanyfüggönnyel elcsúfítanunk romantikus vidéki, vintage vagy shabby stílusban megálmodott fürdőszobánkat. Mert itt vannak a laza szövésű lenvászon és pamut zuhanyfüggönyök, akár hatalmas fodrokban díszelegve, vagy bohém rojtokkal megspékelve. És az mégis mit ér a zuhanyból ömlő vízzel szemben? – ráncolhatjuk a homlokunkat kérdően egészen addig, amíg meg nem pillantjuk a hátuljára varrt vízlepergető réteget, mely fazonokból kimeríthetetlen mennyiséget találhatunk az Etsy oldalán.

Lakberendezes Furdoszoba Zuhanyfuggony 2
Forrás: instagram/@sandsnowlinen

Alapanyag körkép

A jó öreg retró, fenékhez tapadós zuhanyfüggönyök nem nélkülözik a műanyagot – a PVC, azaz más néven vinyl alapú darabok ugyanis 100 százalékban mesterséges anyagból készülnek. Azonban teljesen víztaszítóak, így a penésznek sincs sok esélye tábort verni rajtuk, valamint egy mozdulattal tisztíthatóak, és a pénztárcánkat is kímélik.

Napjaink új generációs zuhanyfüggönyeinél viszont előnyt élvez a természetesség! Ezért ezek a szemet gyönyörködtető darabok legnagyobbrészt poliészterből készülnek, mely valójában egy speciális vízlepergető anyaggal ellátott textil. Előnye, hogy gyorsan szárad, akár mosógépben is mosható, és antibakteriális hatású.

/otthon/lakberendezes/kitort-a-zuhanyfuggony-forradalom/