Jolly joker lakberendezési tipp: a hármas szabály

2021. 05. 19.

A lakber képeken mindig minden olyan élettel telinek tűnik, de te akárhogy pakolászod a dekorációs tárgyaidat, valahogy mégsem áll össze a kép? A titok egy nagyon egyszerű lakberendezési tippben rejlik, amire most hoztunk 3 példát is – ez a hármas szabály.

3 (vagy több) árnyalat

Jó kiindulási alap, ha imádjuk a tündöklő pávakéket és eldöntöttük, hogy nagy hangsúlyt kap majd ez a szín otthonunkban is. Talán szerencsénk lesz és találunk egy álomkanapét vagy fotelt ebben a színben, és hozzá egy-két kiegészítőt, melyben visszaköszön pont ugyanaz az árnyalat. De a tökéletes harmónia kedvéért itt parancsoljunk megálljt magunknak, és mielőtt túl görcsössé és egyhangúvá válna a szobánk hangulata, lazítsuk fel még legalább kétféle kék árnyalattal: a díszpárna motívumában megjelenő zöldeskékkel, türkizzel vagy lilába hajló árnyalatokkal a kanapé fölé lógatott képeken.

Lakberendezes Harmas Szabaly 2
Forrás: unsplash.com

Díszpárnák szentháromsága

Ha valamivel feldobnánk az unalmas bézs, vagy szürke kanapénkat, akkor az legyen három darab díszpárna! Pamut, gyapjú, bársony, kötött, mintás, szőrös, bolyhos – se szeri, se száma a választható anyagoknak és textúráknak. Minél jobban vegyítjük őket, annál melegebb, barátságosabb légkört teremtenek otthonunkban. A méretek és formák kiválasztásánál se feledkezzünk meg a bűvös hármas szabályról: egy klasszikus nagyméretű, egy közepes és egy fekvő téglalap alakú jól érzik majd magukat egymás társaságában.

Lakberendezes Harmas Szabaly 4
Forrás: instagram/@seaweedandsandhomewares

No3: Vignettes

Avagy hétköznapi nevén csak kompozícióként emlegetjük az apró-cseprő tárgyakból álló dekorációkat. Most már mindenki számára egyértelmű, hogy itt is a hármas szám a lényeg – de közel sem mindegy, milyen tárgyakból áll össze kis dekorunk. A kommersz tömegtárgyak helyett használjunk különleges, vagy személyes darabokat, amihez valamilyen emlék köt minket. Legyen egy nagyobb, domináns tárgy, ami kimagaslik az asztal síkjából, egy közepes és legalább egy egészen kicsi.

Lakberendezes Harmas Szabaly 5
Forrás: instagram/@smilingheartcottage

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix