A pávakék hódítása és bukása a lakberendezésben

2021. 04. 23.

Óriásit szárnyalt, de aztán ugyanakkorát is zuhant a pávakék lakberendezési tárgyak népszerűsége.

Az öltözködésben a nude különböző árnyalatainak térhódítása óta nem volt még egy annyira közkedvelt szín. Egészen addig, amíg meg nem érkezett a pávakék a lakberendezésbe. 2019-ben elkezdett felemelkedni, egyre többen cserélték le a föld színeket, a semleges tónusokat, a szürkéket otthonukban vagy üzlethelyiségükben az elegáns pávakékre.

Ez a kék egy élénk, hidegebb kék, ami a zöld felé hajlik, így nem lehet teljesen sem a türkiz, sem a zöldeskék, sem a kék szót megfelelően használni. Hűvös, luxus hatást biztosít, figyelemfelkeltő és különleges.

Pavakek6
Kép forrása: Pinterest

2020-ra annyira elterjedt az arisztokratikus színvilág képviselője, hogy elvesztette exkluzivitását. Év végére alábbhagyott a hatalmas hype, és az enteriőr mogulok elkezdtek otthonosabb, fásabb, naturálisabb árnyalatok felé kacsintgatni.

Hamar rájöttek arra is a lakberendezők és a pávakék árnyalat nagy kedvelői, hogy sajnos nem igazán kombinálható túl sok színnel, ettől minden helyiség kissé egysíkúvá vált. Minden hideggé, kékké változott, és a legnagyobb igyekezet ellenére sem lehetett tompítani rajta. Arannyal, ezüsttel kombinálva elegáns és magával ragadó, de kevés olyan tónus passzol hozzá, ami nyugodtabbá tudja tenni az élénk és minden szemet vonzó színt.

Pavakek5
Kép forrása: Pinterest

2021-ben még mindig megtalálhatóak pávakék elemek a trendelőrejelzésekben, azonban már nem komplett helyiségekben, csupán egy-egy bútordarab színeként, falfelületeken, vagy épp kiegészítőkön fog visszaköszönni. Jóból is megárt a sok, ezt a különleges árnyalat egyértelműen bebizonyította.

Pavakek2
Kép forrása: Pinterest
Borítókép forrása: Pinterest