Barion Pixel Az otthonunkat elcsúfító fűtéscsövek így válhatnak sikkessé! – Coloré

Az otthonunkat elcsúfító fűtéscsövek így válhatnak sikkessé!

2021. 10. 26.

Amikor az életben olyan bosszantó dologgal kell szembesülnünk, mint amilyenek az otthonunk falain csúnyálkodó fűtéscsövek, toporzékolhatunk és puffoghatunk – de ettől sajnos még nem szedik a sátorfájukat. Viszont ha képesek vagyunk lehetőségként, nem pedig problémaként tekinteni rájuk, akkor némi kreativitás és festék segítségével varázslatos módon megzabolázhatjuk őket!

Fessük merész színekre!

Némi fejvakarást, majd egy bátor festést követően lakásunk hátránya villámgyorsan az egyik legnagyobb előnyévé válhat. Persze ehhez szükség lesz a részünkről némi tudatosságra: például jobb, ha tisztában vagyunk azzal, hogy a színre festéssel még inkább szembeötlőek lesznek a falainkon vígan futkorászó fűtéscsövek. Hirtelen elkezdenek dekorációként működni, így szomjazzák, hogy társítsunk melléjük egy hasonló színvilágú képet, bútort, lámpát, vagy bármilyen aprócseprő tárgyat, amellyel így boldog egységben létezhetnek otthonunkban.

Lakberendezes Futescso Eltuntetes Festes 1
Kép forrása: Pinterest/everydayoldhouse.com

De azért csak ésszel…

Akkor lefestem mindenhol, és probléma letudva!” – bárcsak ilyen egyszerű lenne a történet. De mint a legtöbb esetben, itt is igaz a kevesebb több örök érvényű klisé. Hiszen ha az egész lakást behálózó rendszer kap egy – a faltól elütő – színt, az sokkal inkább zavaró, mintsem jópofa végeredményt szül. Persze ez függ a lakás stílusától is, mert míg egy indusztriális loft elbírja, sőt kívánja a harsogó csövek hadát, addig egy panelban inkább öngólt lövünk vele. Ez utóbbi esetben esetleg a fekete vagy fémes színek jöhetnek szóba nagyobb mennyiségben – feltéve, ha az otthonunk gazdagon bővelkedik ezekben az árnyalatokban.

Lakberendezes Futescso Eltuntetes Festes 3
Kép forrása: Pinterest/livingetc.com

Így változtassuk láthatatlanná

Még csak varázslóképzőbe sem kell vonulnunk ehhez a mutatványhoz, hanem egész egyszerűen itt is elég lesz a festésre hagyatkozunk. Azonban ezúttal a szoba falával teljes mértékben megegyezőre színezzük csöveinket: a fehér szobánkban fehérre, míg a kékre festett folyosón kékre. Mi több, akár a radiátorunkat is könnyűszerrel eltüntethetjük a csövekkel együtt, így rögtön két legyet ütünk egy csapásra!

Lakberendezes Futescso Eltuntetes Festes 2
Kép forrása: Pinterest/lilycraftblog.com

Borítókép forrása: Pinterest/design-homes.ru