4+1 tipp szállításra, ha az ország másik végéből vennél bútort

2021. 04. 19.

A régi, használt bútorok között kincseket keresgélni a neten maga a kánaán! Egészen addig, amíg rá nem eszmélünk, hogy 100 kilométerek választanak el minket álmaink ebédlőasztalától. De a most következő tippekkel a távolság többé nem lehet akadály!

Telekocsi

Talán nem is tudjuk, hogy rengeteg útra kelő autós vállalja kisebb csomagok szállítását, de egy méretesebb kisbusz akár az új ebédlőasztalunkat is elhozza az ország másik végéből. Mivel elég jó az országos lefedettsége, szinte biztos, hogy legalább a környékre eljut a várva várt szállítmány, onnan pedig már valahogy megoldjuk, hogy az otthonunkba kerüljön legújabb fogásunk.

Ismerősök

Biztos mindenkinek van pár száz, vagy akár ezres nagyságrendű ismerősi köre a közösségi platformokon, akik folyton mozgásban vannak, járják az országot. Így ha menthetetlenül beleszerettünk a tőlünk 100 kilométerekre lévő éjjeliszekrénybe, mindenképp megér egy érdeklődő posztot, hogy nem jár-e véletlenül valaki azon a környéken. Legfeljebb beszállunk a benzinköltségbe és így mindenki jól jár.

lakberendezes hasznalt butor online vasarlas szallitas 2
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

FB csoportok

A koncepció teljesen megegyezik az előzőekkel, annyi különbséggel, hogy itt nem feltétlenül az ismerősi körünkből kerül ki a hős szállító. Próbálkozzunk a lakóhelyünk számára létrehozott csoportokban, vagy annak a településnek a csoportjában, ahol a kiszemelt bútor van.

Fuvarozó

Ha az előzőek közül egyik sem válik be, még mindig fogadhatunk hivatásos fuvarozót. Valószínűleg így drágább lesz a szállítás, de cserébe senkihez nem kell alkalmazkodni és még a méretesebb bútorok is gond nélkül eljutnak hozzánk.

+1 tipp: Utánfutó

Nincs mire várni! Béreljünk egy utánfutót, vagy kérjük kölcsön a szomszédét és pattanjunk be a kocsiba, még mielőtt valaki lecsap álmaink komódjára!

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix