Barion Pixel Így nevelhetsz avokádóból szobanövényt – Coloré

Így nevelhetsz avokádóból szobanövényt

2021. 11. 27.

Nálunk is egyre ismertebbé válik az avokádó, ez az ízletes és szuperegészséges gyümölcs, amit általában zöldségként fogyasztunk, de szobanövényként akár a lakásunk dísze is lehet.

Nálunk is egyre ismertebbé válik az avokádó, ez az ízletes és szuperegészséges, A-, B-, C- és E-vitaminban gazdag gyümölcs, amit általában zöldségként fogyasztunk.

Remek antioxidáns, szív- és érrendszeri problémák esetén is javasolt. Ráadásul nemcsak magának a termésnek, hanem az avokádóból készült olajnak is számos kedvező tulajdonsága van.

Growing,avocado,seed,with,green,leaves
Kép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

Jó tudni, hogy az avokádó magjának elültetése is sikerrel kecsegtet. Ha követed a megfelelő lépéseket, látványos szobanövényt nevelhetsz belőle, még ha termésre nem is számíthatsz. Hetek alatt növekedésnek indulnak a gyökerek, majd megjelennek a hajtások és a szár, mindössze néhány dolgot kell betartani.

A kifejlődött növénykét jó vízelvezetésű talajba, napos, világos helyen elhelyezett cserépbe érdemes elültetni. Tavasszal és nyáron félárnyékos helyen jól érzi magát a kertben is. Gondozása során az öntözés a legkritikusabb rész: nyirkosan talajt igényel, de nem szeret vízben állni, erre mindenképpen figyelj oda.

Az ördög azonban itt is a részletekben van: további hasznos tippekért kattints a Citygreen.hu cikkére!

Forrás: Citygreen.hu