Barion Pixel Mosási útmutatók a ruha címkéjén: te tudod mit jelentenek valójában a különböző jelek? – Coloré

Mosási útmutatók a ruha címkéjén: te tudod mit jelentenek valójában a különböző jelek?

2024. 04. 20.

Bizonyára neked is ismerős a következő élethelyzet: állsz a kezedben a mosásra érett ruhakupaccal, és tanácstalanul nézegeted a ruhákba varrt mosási útmutatót és az internetről próbálod kibogarászni, hogy vajon hogyan ne tedd tönkre a kedvenc inged, vagy alkalmi ruhád…

Two Senior Woman In Launderettes, Laughing, Portrait
forrás: Gettyimages

A ruhák mosási útmutatói gyakran bonyolultnak tűnnek, de valójában kulcsfontosságú információkat tartalmaznak a ruhadarabok megfelelő gondozásához. A ruha címkéjén található mosási útmutatók és jelek segítenek abban, hogy megfelelően gondozzuk és tisztítsuk ruhadarabjainkat, így hosszabb élettartamot biztosítva számukra.

Woman Ironing At Home
forrás: Gettyimages

Fontos, hogy mindig olvassuk el és kövessük ezeket az útmutatókat a ruhák gondozásában. De mit is jelentenek ezek a különböző jelek és szimbólumok? Mi most összegyűjtöttük a legfontosabb mosási útmutatókat!

Mosasi Jelek Dekodolasa Melyik Szimbolum Mit Jelent A Ruha Cimkejen
forrás: Ketkes.com

1. Csak kézi mosás.

2. Ne tisztítsuk otthoni körülmények között. A ruha speciális tisztítást igényel. Vigyük tisztítóba.

3. Kézi mosás. Kézmeleg (maximum 30 °C-os) vízben óvatosan dörzsöljük.

4. Kézi vagy gépi mosás a megadottnál (jelen esetben maximum 30 fok) nem magasabb hőmérsékleten.

5. Kézi vagy gépi, de mindenképpen kíméletes mosás a megadottnál (jelen esetben maximum 30 fok) nem magasabb hőmérsékleten, lassú visszahűtés az öblítésnél. Csak alacsony fordulatszámon centrifugázzuk.

6. Kézi vagy gépi, de mindenképpen felettébb kíméletes mosás a megadottnál (jelen esetben maximum 30 fok) nem magasabb hőmérsékleten, lassú visszahűtés az öblítésnél, alacsony fordulatszámon centrifugázzuk. Tilos dörzsölni kézzel facsarni!

7. Az adott textília fehéríthető klórtartalmú termékekkel. Csak hideg vizet használjunk és kísérjük figyelemmel a por teljes feloldódását.

Few Clues To Motive Remain In Apartment Of Alleged Ft. Hood Gunman
forrás: Gettyimages

8. Mosáskor a klóros fehérítés nem megengedett

9. A ruha vasalható.

Folytatás a következő oldalon!