Barion Pixel Ezért lehet jó ötlet otthon a ballonos vízadagoló használata (X) – Coloré

Ezért lehet jó ötlet otthon a ballonos vízadagoló használata (X)

2024. 03. 11.

A praktikus vízadagolók használata a munkahelyek mellett már a háztartásokban is egyre népszerűbbnek számítanak. Nem véletlenül, hiszen a palackozott vízzel szemben számos előnyt tartogatnak.

Most megmutatjuk azt, hogy miért lehet jó döntés egy ballonos vízadagoló beszerzése, és azt is, hogy hogyan segíthet a ballonos víz az egészségünk megőrzése mellett a spórolásban is.

Miért finomabb a ballonos víz a csapvíznél?

A tiszta víz minden ember számára létszükséglet. Éppen ezért a GottiWater csapata is folyamatosan azon dolgozik, hogy a friss, tökéletes minőségű ásványvíz mindenkihez eljuthasson.

Az általuk forgalmazott ballonos vizek minden olyan ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaznak, amire a szervezetünknek szüksége lehet, így jó megoldást jelentenek a mindennapi folyadékpótlásra. Emellett nem esnek át azokon a tisztítási és kezelési folyamatokon, amelyek negatív hatással lennének a forrásvíz tiszta ízére vagy kellemes illatára.

Miért egészségesebb, mint a palackozott megoldás?

A ballonos víz olyan természetes eredetű forrásvíz, melyet betétdíjas, visszaváltható ballonokban vásárolhatunk meg. Ez azt jelenti, hogy a fogyasztása kevesebb hulladékot termel, mint a palackban vásárolt ásványvíz.

Ez rendkívül fontos szempont, tekintve, hogy hazánkban éves szinten közel másfél milliárd PET-palackot hoznak forgalomba, aminek közel 70 százaléka sosem lesz újrahasznosítva. Ez rendkívül káros a környezetünkre és egészségünkre nézve is, így fontos, hogy a fenntartható alternatívák használatára törekedjünk.

A ballonos víz segítségével ezen a téren minimalizálhatjuk a hulladéktermelésünket. Ennek köszönhetően fogyasztása hatékonyan járulhat hozzá környezetünk megóvásához, és nagy eredménnyel csökkentheti az ökológiai lábnyomunkat.

Ha pénztárcabarát és kényelmes megoldásra van szükség

A PET-palackos víz vásárlása havi szinten nemcsak sok hulladékot termel, de sokba is kerül. A szállításról, amelyet szintén meg kell oldanunk valahogy, már nem is beszélve. A ballonos víz ezzel szemben akkor is gazdaságos alternatívát jelent, ha nem szeretnénk egyszerű csapvizet fogyasztani.

A ballonokba töltött ásványvíz 1 literre vetített ára lényegesen kedvezőbb, mint a boltban megvásárolható PET-palackos vizeké. Arról nem is beszélve, hogy a szállítással és cipekedéssel sem kell törődünk. Ha ugyanis a megfelelő helyről vásárolunk, a kristálytiszta víz ingyenes szállítással egyenesen az ajtónkhoz érkezik.

Vízadagolókkal a kiszáradás ellen?

Végül, de nem utolsósorban érdemes megemlíteni, hogy az otthoni ballonos vízadagolók használata a folyadékfogyasztással kapcsolatos célok elérésében is segítséget jelenthetnek.

A rendszeres hidratáció fontos, és már az is nagy segítség a szervezetünknek, ha óránként megiszunk egy pohár tiszta vizet. Ha pedig kéznél van egy modern vízadagoló, az emlékeztethet és motiválhat bennünket arra, hogy ne feledkezzünk meg az egészségünkről és a rendszeres hidratálásról.