Barion Pixel A porszívók fajtái (X) – Coloré

A porszívók fajtái (X)

2024. 04. 07.

A házimunkák közül az egyik legfontosabb a porszívózás, hiszen a por eltávolítása a padlóról vagy a szőnyegről az alapja a tiszta lakásnak. Mivel azonban nagyon sokféle porszívó kapható, nem könnyű kiválasztani a számunkra legjobbat.

Cikkünkben végigvesszük, milyen típusai vannak a Miele porszívóknak, hiszen ez ma az egyik legnépszerűbb márka. Megnézzük azt is, melyik modellnek milyen előnyei vannak.

A porzsákos porszívó

A legismertebb és legrégibb típusról van szó: ez a hagyományos szerkezet. A por egy zsákban érkezik, amelyet rendszeresen üríteni, illetve cserélni kell. A modern gyártmányok esetében a higiéniai szempontok figyelembevétele miatt inkább az utóbbiról van szó.

A fent említett márka termékei között olyan típusokat is találunk, amelyeket kimondottan allergiások vagy kisállat-tulajdonosok számára fejlesztettek ki. Ezekben speciális szűrő található, amelyek akár a szagokat is semlegesítik.

E kategóriában is figyelembe lehet venni, hogy főleg padlót vagy inkább szőnyeget kell-e takarítanunk, és annak megfelelő fejeket választani a készülékhez. Szerencsére van arra mód, hogy egy-egy szettet bővítsünk.

Porzsák nélküli porszívók

Ezen modellek karbantartása sokkal egyszerűbb, és allergiások számára is inkább ezt javasolják. A por ilyenkor nem a zsákban gyűlik össze, hanem a tartályban, amely probléma nélkül üríthető, majd tisztítható.

Itt is fontos, milyen szívófejjel használjuk a készüléket. Érdemes megnézni azt is, milyen a szűrőrendszer, a HEPA-szűrős porszívók a legkeresettebbek.

Vezeték nélküli porszívó

Az egyik legjobb találmány a történelemben a vezeték nélküli porszívó, amellyel sokkal könnyebb a takarítás, mint egy hagyományos modellel. Itt ugyanis nem gátol minket a kábel, ráadásul az ilyen gépek ergonomikus felépítésűek, szokták őket álló porszívónak is nevezni.

A Miele kínálatában is találunk többféle verziót: ezekhez is választhatunk olyan kefét, amely alkalmas a kisállatok szőrének eltávolítására a padlóról, fekhelyről.

A vezeték nélküli porszívók esetében is egy tartályba gyűlik a por, higiénikus kialakítású. Azt érdemes figyelembe venni a döntésnél, mennyi ideig bírja a gép egy töltéssel, ha kell, érdemes pótakkumulátort is beszerezni.

A robotporszívó

Napjaink slágere a robotporszívó, amely nagyban megkönnyíti a munkánkat. Elég, ha beprogramozzuk, és teszi a dolgát, még az sem fontos, hogy otthon legyünk. Ezek a modern gyártmányok akár már a mobiltelefonunk segítségével is irányíthatók.

A bútorok védelméről az innovatív technológia gondoskodik. Arra kell figyelni csupán, milyen hosszú a szőnyeg szála, mert egyes modellek a bolyhosabb textilekben elakadhatnak.

Néhány jó tanács a döntéshez

Mielőtt megrendeljük az új takarítóeszközt, ezekre figyeljünk:

  • Járjunk utána, milyen tartozékokkal kínálják a gépeket.
  • Kérdezzük meg, van-e szervizelési lehetőség.
  • Nézzük meg, mennyire energiahatékony a készülék.
  • Szín alapján is választhatunk.

Bármelyik típus mellett is döntünk, jól fogunk járni, ha megbízható márka terméke mellett tesszük le a voksunkat.