Barion Pixel Így szépítsd meg a lakásodat kevés pénzből, nagy ötletekkel! – Coloré

Így szépítsd meg a lakásodat kevés pénzből, nagy ötletekkel!

2022. 01. 18.

Egy szürke januári napon szétnéztem otthon, és azt mondtam: feldobom a lakásomat. Ki kell másznom ebből a kedvetlenségből, még ha nem is tudok sok pénzt szánni a projektre. Nagyon sokat bújtam az internetet, nem is eredménytelenül, most pedig megosztom veled a legjobb ötleteket.

Az első lépés nem új tárgyak beszerzése, hanem a meglévők átnézése igen kritikus szemmel. Először is rendet kell rakni, a szekrények azért vannak, hogy használjuk őket. Ha pedig valamire nincs szükséged, akkor kíméletlenül szabadulj meg tőle! EBBEN a cikkben bővebben leírtuk, ezt hogyan tedd.

Utána pedig jöhet az a sok-sok apró trükk, amikkel elterelheted a figyelmet a problémás részekről, majd megszépítheted a lakásodat. A barátaid nem is fogják tudni, pontosan mi történt, de érezni fogják a különbséget!  

dekorálás, lakás, ötlet
A pénz nem az elsődleges szempont egy lakás dekorálásánal / Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

Jobb, ha ezek nincsenek szem előtt

Nagyon sokat rontanak a képen a mindenfelé kanyargó kábelek. Szükség van rájuk, nem vitás, de próbáld meg őket láthatatlanná tenni. Ehhez nagyon trükkös és olcsó szerkezeteket vásárolhatsz már a neten például IDE kattintva.

A fa felületek könnyen sérülhetnek. Lepattanhat egy darab, bemélyedés keletkezhet a bútoron. Javításuk egyszerűbb, mint gondolnád. Vásárolj megfelelő színű fajavító készletet – folyékony fa néven is kapható – amik eltüntetik a repedéseket, horpadásokat és egyéb sérüléseket a fa felületeken, a bútorok mellett az ajtókon és az ablakokon is. Ha nagyobb felületet, például egy asztalt szeretnél újjá varázsolni, vágj bele a fóliázásba. Gyakorlatilag elronthatatlan, olcsó és gyors eredményt hoz.

Foltos a konyhaasztalod? Előfordul. Tegyél rá egy asztali futót, és dekoráld szépen tányérokkal, evőeszközökkel, vagy akár termésekkel és szalvétával.

Turbófokozaton

Ne hagyj nagy, üres falfelületeket a lakásban, különösen a fehér falon. Az ideiglenesség benyomását kelti, bár a minimalista stílusba is beillik. Képkeretet viszonylag olcsón vásárolhatsz több helyen – vagy készíthetsz te magad is például kötélből, amiről ITT írtunk. Az, hogy mit teszel beléjük, csak a kreativitásodon múlik. Nézz szét a mobilodon a fotóid között, és a különösen jól sikerülteket nyomtasd ki fotópapírra.

lakás, ötlet, kép
Dekorálj bátran képekkel! / Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

A kanapénak döntő szerepe van a nappali hangulatának meghatározásában. Újat viszonylag ritkán vásárol az ember, de eszedbe jutott-e, milyen sokat számít egy új ágytakaró vagy egy új huzat? Nem olyan drága, mit gondolnád, és nagy választékban találsz az interneten tetszőleges színben és anyagban. Egyúttal a párnáidat is feldobhatod azzal, hogy új szegélyeket varrsz rájuk.

Nyitókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix