Barion Pixel Ezektől a dolgoktól szabadulj meg, mielőtt véget ér 2021! – Coloré

Ezektől a dolgoktól szabadulj meg, mielőtt véget ér 2021!

2021. 12. 29.

A két ünnep közötti időszak remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány felesleges tárgytól, amik csak a helyet foglalják, de sok hasznuk nincs.

Minden háztartásban rengeteg tárgy halmozódik fel az idők során, köztük olyanok is, amikre semmi szükség, csak eddig valahogy nem dobtad ki őket. De miért hurcolnád tovább őket 2022-re is? Kezdd tiszta lappal az új évet!

A nappali

Tudtad, hogy a párnákat valójában csak egy-két évig lenne szabad használni? Nézz szét otthon, és kemény kézzel tegyél rendet közöttük. Amit nincs szíved kidobni, azt egy állatmenhelynek is ajándékozhatod, biztosan szívesen fogadják.

Valójában nincs szükség a félig égett gyertyákra sem, amik az adventi koszorúról vagy a karácsonyi vacsoráról megmaradtak? Én évek óta gyűjtögetem, és azt mondom magamnak, hogy egyszer majd összeolvasztom őket és elkészítem a saját gyönyörű gyertyáimat. De mivel ezt az elmúlt tíz évben egyszer sem tettem meg, beláttam, hogy jobb megszabadulni tőlük.

legégett gyertya, kidobni
Szépek, de kérdés, fogod-e őket használni valaha? / Fotó: Shutterstok / PuzzlePix

Nálunk is több társasjáték és puzzle kallódik, aminek hiányzik egy-két-három darabja. „Attól még lehet velük játszani” – mondtuk annak idején, de valójában nem vettük elő őket. Eljött a búcsú ideje!

A mindent elnyelő ruhásszekrény

Itt biztosan találsz olyan ruhadarabokat és kiegészítőket, amiket már nem használsz, mert vagy kimentek a divatból, vagy egyszerűen rájöttél, hogy mégse tetszenek. Az aranyszabály az, hogy ami nem volt rajtad az elmúlt két évben, attól szabadulj meg. Ezt akár egy buli keretben is teheted, amire meghívhatod a barátnőidet – lehet, hogy amit kidobál, az másnak kincs.

ruhásszekrény, nappali
Kemény kézzel tegyél rendet a ruhásszekrényben! / Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

Nézd át a fogasokat is: az évek során biztosan mindenféle színű és formájú összegyűlt. Dobd ki a sérülteket, vagy amik nagyon elütnek a többitől.

Kamra, konyha

A kamra a lejárt szavatosságú fűszerek, konzervek, tészták, italok és egyebek lelőhelye. Nem a legszívderítőbb tevékenység az apró betűket böngészni, de érdemes elvégezni, ne foglalják a helyet. Ha ezzel megvagy, érdemes szétnézni az interneten és praktikus tárolási ötleteket keresni: meg fogsz lepődni, milyen sokat találsz.

A konyhában a bögrék szoktak felhalmozódni. Elmész egy rendezvényre, kapsz egyet, vagy ajándékba hoznak a barátaid. Az eredmény: össze nem illő bögrék arzenálja. Ami törött, kopott, foltos, azt dobd ki, a többi újrahasznosításán pedig gondolkozz el. Egy-egy szép darabból például mutatós virágtartó készülhet.

Nyitókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

/otthon/haztartas/ezektol-a-dolgoktol-szabadulj-meg-mielott-veget-er-2021/