Barion Pixel Idegenkedsz az internetes rendeléstől? 4 tipp, hogy miért ne tedd (x) – Coloré

Idegenkedsz az internetes rendeléstől? 4 tipp, hogy miért ne tedd (x)

2022. 02. 07.

Az online rendelés tucatnyi előnnyel kecsegtet, a kényelmen túl a spórolás és a széles választék is csábító lehet.

Rohanó mindennapjaink során olykor annak is örülünk, ha legalább az alapvető teendőinkre időt tudunk szakítani. Így küzdelmes lehet például a szükséges élelmiszerek, háztartási eszközök, de akár az ajándékok beszerzése is. Az üzletek felkeresése, majd a kínálat alapos átfésülése órákba telhet, nem csoda hát, hogy az internetes vásárlás egyre népszerűbb – pandémián innen és túl.

Mostanra sokan felismerték az online rendelésben rejlő lehetőséget, amelyek korántsem csak a kényelem köré szerveződnek, bár vitathatatlanul fontos tényező. Milyen érvek szólnak még az internetes vásárlás mellett? Összeállításunkban olyan szempontokat mutatunk, amelyek tovább árnyalhatják a képet, és megmutatják az ilyen jellegű beszerzések potenciális előnyeit.

Az online rendelés előnyei

Tudatosabb vásárlókká válhatunk

Nyilván nem állítjuk, hogy az online térben ismeretlen fogalom az impulzusvásárlás, tény viszont, hogy a vásárlók több szempontot is mérlegelhetnek egy adott termék beszerzése előtt. Az ár-összehasonlító oldalakon például pillanatok alatt megtudhatjuk, hol mennyibe kerül a kinézett áru, a korábbi vásárlói vélemények pedig segítenek a megfontolt döntéshozatalban. Mindemellett a záróra sem sürget minket, több idő áll rendelkezésre a választásnál. A fentiekre jó például szolgálnak a Tesco Online szolgáltatásai, melyek tökéletesen megmutatják, miért éri meg online rendelni: széles termékkínálat, akciós – az áruházakkal megegyező – árak, biztonságos, egyszerű és gyors vásárlás, valamint ellenőrzött minőség vár minket.

Állandó nyitvatartás és a földrajzi helyünk sem akadály

Az online rendelés több szempontból is vonzó, a legkézenfekvőbb indok mind közül a már említett kényelem. Hiszen az online térben nincs nyitvatartás, a kínálat egész nap elérhető, megtekinthető. Akár az éjszaka közepén is nézelődhetünk, ha éppen akkor van időnk, ahogy sokak nagy örömére a tömeget és a sorban állást is elkerülhetjük. Emellett a földrajzi elhelyezkedés sem probléma: bárhonnan leadhatjuk rendelésünket, csupán pár kattintással.

A kiszállításról, ha a vevő úgy szeretné, futárszolgálat gondoskodik, a lakóhelyen túl például a munkahelyre is kérhető a csomag. Az utóbbi években egyre gyakoribb, hogy a vásárlók ajándékot is így küldenek, amire számos webshop felkészült: díszcsomagolást biztosítanak, igény esetén üdvözlőkártyát mellékelnek. Sok időt megspórolhatunk annak köszönhetően is, hogy az online áruházak kínálata jól szűrhető: néhány kattintással elérhetők a kívánt termékcsoportok, ahelyett, hogy vég nélkül kellene bolyonganunk a polcok rengetegében.

az internetes rendelést házhoz szállítják
A vásárolt árukat, ha a vevő úgy szeretné, házhoz hozzák (Fotó: Shutterstock/Puzzlepix)

Hogy ismét egy konkrét példával éljünk, Tesco Online szolgáltatásai esetén két opció közül választhatunk a kiszállítás tekintetében: a Tesco Otthonról szolgáltatás igénybevétele esetén eldönthetjük, hogy az áruház kiszállítsa megrendelt termékeinket, vagy mi magunk szeretnénk átvenni azokat az Átvételi Pontok egyikén, a meghatározott területeken akár már aznap. Míg a Tesco Doboz Webáruház szolgáltatás igénylésénél mindenképp futárszolgálat kézbesíti a csomagunkat 3-5 munkanapon belül.

Változatosabb termékkínálat

Míg pár éve az internetes vásárlás lényegében kizárólag a számítástechnikai- és szórakoztatóelektronikai eszközök értékesítésére korlátozódott, addig manapság a kínálat már jóval szélesebb. A lakberendezési és ruházati árucikkeknél szinte természetes, hogy sokan online szerzik be, de a könyvek és az élelmiszerek házhoz rendelése is bevett szokássá vált.

A termelői, egészséges élelmiszerek, zöldségek, gyümölcsök tejtermékek, húsok kínálata egyaránt sokszínű, olyan finomságokból válogathatunk otthonunk kényelméből, amelyek beszerzéséhez egyébként a legkülönbözőbb települések piacait kellene bejárnunk. Különösen nagy segítség lehet ez mondjuk a diétázók számára, akik mentes termékeket keresnek, hiszen számos online üzlet kínálatában megtalálhatóak ezek a hozzávalók. A nagy választék az egyes áruházak online kínálatában is megnyilvánul; gyakori, hogy az online üzletek az áruházakban fellelhető kínálat mellett csak online beszerezhető termékeket is forgalmaznak, míg bizonyos boltok kizárólag a weben elérhetők.

internetes rendelés
Az online rendelés során olyan finomságokból válogathatunk otthonunk kényelméből, amelyek beszerzéséhez egyébként a legkülönbözőbb települések piacait kellene bejárnunk (Fotó: Shutterstock/Puzzlepix)

Vásárlás előtt azonban érdemes elolvasni az általános szerződési feltételeket. A Tesco Online szolgáltatásaival minden esetben bankkártyával fizethetünk. A Tesco Doboz Webáruháznál a rendelés leadásakor online, míg a Tesco Otthonról esetében lehetőségünk van a rendelés leadásakor fizetni online vagy átvételkor bankkártyával.

A Tesco Online szolgáltatásai amellett, hogy száz százalékban megbízhatóak, rendkívül színes és széles termékválasztékkal várják a vásárlókat: a Tesco Otthonról szolgáltatás esetén több mint 15 ezer terméket találunk, illetve helyettesítő termékeket is kínálhatnak akár, ha kedvencünk épp nem elérhető. Míg a Tesco Doboz Webáruház esetén több ezer tartós élelmiszerből és háztartási termékből válogathatunk, helyettesítő terméket pedig nem küldenek.

Mit jelent a helyettesítő termék?

A Tesco Otthonról felületén lévő termékkínálat csak tájékoztató jellegű, és előfordulhat, hogy a rendelésében megjelenő termék helyett helyettesítő terméket kapunk, amennyiben a rendelés során jeleztük az igényünket bizonyos termékekre vagy az egész rendelésre vonatkozóan. Rendelésünket a kiszállítás napján készítik elő, nem előre csomagolva, így helyettesítő termék akkor kerül kiküldésre, ha a rendelésünk összekészítésének pillanatában az adott áruházban nincs elegendő készlet az általunk rendelt termék(ek)ből.

A képzett bevásárlási asszisztensek azonban úgy választják ki a termékeket, hogy a helyettesítő termék közel azonos legyen az eredetileg választott termékhez mind árban és minőségben. A helyettesítő termékeket külön csomagolva helyezik el a többi terméktől, és e-mail-ben előre értesítenek a helyettesítő termékekről a kiszállítás reggelén. A kiszállításkor mi döntjük el, mely cikkeket vesszük át, beleértve a helyettesítő termékeket is. Természetesen csak azokért a termékekért kell fizetnünk, amelyeket szeretnénk megtartani.

Internetes Vasarlas Bankkartyaval
Manapság csupán pár kattintással leadhatjuk rendelésünket (Fotó: Shutterstock/Puzzlepix)

A környezetünkért is tehetünk

Bolygónk jövőjének szempontjából elég ijesztő adat, hogy másodpercenként több mint 160 ezer bevásárlótáskát használnak világszerte. Ám szerencsére egy apró lépés is nagy változást hozhat. Egyre több internetes áruház kommunikálja vásárlóik felé azt, hogy a fenntartható jövő mindannyiunk közös felelőssége, és különböző intézkedésekkel próbálják rávenni őket a környezettudatos gondolkodásra. A Tesco Otthonról szolgáltatással például rendelésünk során választhatjuk a bevásárlótáska nélküli opciót, amivel a Földért is sokat tehetünk, nem utolsó sorban egy kis pénzt is megspórolhatunk.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix