Így készíts magadnak maszkot házilag

2021. 01. 13.

A DIY arcmaszk viselésével tartsd magad és másokat biztonságban és egészségesen.

A Betegségmegelőzési és Megelőzési Központ (CDC) irányelvei most kimondják, hogy a rendszeres kézmosáson és a felületek fertőtlenítésén túl az embereknek nyilvános helyen is maszkot kell viselniük. A legtöbb arcmaszk bizonyos szintű védelmet nyújt, sőt segíthet a COVID-19 terjedésének visszaszorításában, még akkor is, ha nem a jóváhagyott N-95 maszk. Sok ember figyelembe veszi a figyelmeztetést, és az N-95 maszkokat egészségügyi dolgozóknak hagyja, így sokan készítik el saját maszkukat.

medicine 5103043 1280
Forrás: pixabay.com

Tehát itt van az útmutatónk egy házi maszkhoz, amely otthon is megtalálható eszközöket használ.

Amire szükséged lesz:

Anyagok: A maszkhoz két darab szövet 24 cmnyi, négyzet alakú. A pánthoz szövet, szalag, cipőfűző.

Eszközök: Mérőszalag, olló és / vagy kés, varrógép vagy tű és cérna

1. Válaszd ki és vágd ki az anyagot

Az antimikrobiális párnahuzatok, a pamut keverékű pólók és a konyharuhák nagyobb arányban szűrik a részecskéket, de bármilyen könnyű mosható szövet bizonyos szintű védelmet nyújt. Minél vékonyabb a szövet, annál könnyebb varrni.

A legjobb, ha különböző típusú szöveteket választunk, hogy a maszk felrakásakor belülről kifelé is védjen. Találhatunk egy maradék anyagot egy régi parti ruhából, vagy egy sima fehér muszlinból. Helyezd a két szövetet egymásra, és vágj ki egy 9-1 / 2 hüvelykes négyzetet.

2. Varrás I.

A két négyzet alakú ruhadarabot egymásra rétegezve hajtsd át a két párhuzamos szélénél.

Miután az élei fel vannak hajtva, varrd össze ugyanazt a két élet.

3. Hozz létre redőket

A redőzött maszk biztosítja a legjobb univerzális illeszkedést. Tartsd a varrott széleket felül és alul, vasald ki három hajtogatásban, hogy így a teljes szélessége körülbelül három hüvelyk maradjon.

4. Varrás II.

Tartsd a redőket a helyén, varrd össze a rövid széleket.

5. Pántok

Ezután már csak a pántok felvarrása marad hátra.

A teljes hatékonyság érdekében győződj meg róla, hogy a maszk szorosan illeszkedik

Ügyelj arra, hogy rendszeresen mosd a maszkot, hogy kosz mentes legyen. Nem rossz ötlet, ha kettőt vagy hármat magadnál tartasz, és rotációban tartod őket a mosodádban. A legjobb, ha forró vízben szokásos mosószerrel mossuk, és magas hőmérsékleten szárítjuk.