Barion Pixel Szingli vagy? Sebaj, vidd el magad randizni – 10 DIY-lehetőség Budapesten – Coloré

Szingli vagy? Sebaj, vidd el magad randizni – 10 DIY-lehetőség Budapesten

2024. 06. 02.

Kedved lenne alkotni valamit, de nem értesz hozzá, és nincs, aki elkísérne? Nem számít! Túlságosan alulértékeljük az önmagunk társaságában töltött időt, és azt gondoljuk, hogy „programozni” csak barátokkal lehet, pedig ez nem így van. Az alábbiakban tíz olyan lehetőséget gyűjtöttünk össze a fővárosból, ahol tárt karokkal várják az alkotni vágyókat, legyen szó kerámiatálakról, élményfestésről vagy bármi másról.

Apacuka Ceramics

„Az Apacuka Ceramics küldetése, hogy átadjuk azt az érzést, hogy az agyaggal alkotás olyan folyamat, ami jólesik a léleknek. Kisimítja az összegubancolódott idegszálakat, a sok-sok apró döntések hozatala által pedig nő az önbizalmad, mert sikerélménnyel térsz haza. Az pedig, hogy nemcsak a töltött paprikádat dicsérik meg, hanem az általad készített kerámiát is, már külön örömforrás!”  Az Apacuka Ceramicsnál nemcsak a vállalkozás mögött álló néprajzos és képzőművész házaspár saját készítésű alkotásait vásárolhatjuk meg, hanem mi magunk is részt vehetünk élményagyagozáson a 9. kerület, Viola u. 31-33. utcára nyíló üzlethelyiségben. De ha társas élménnyé formálnánk a kézműveskedést, lehetőség van céges csapatépítőt, lánybúcsút vagy gyerekprogramokat is ide szervezni.

YourArt Stúdió

DIY
Jesmonite workshopon készült ékszertartók. Fotó: A szerző

A III. kerületben, a Lajos utca 78 szám alatt találjuk a YourArt Stúdiót, melynek földszinti üzlethelyiségében agyagból és más anyagokból készíthetünk DIY dísztárgyakat, az emeleten pedig élményfestő tanfolyamokat és bőrtáska készítő workshopokat tartanak a szervezők. Legyen szó reggelizőszettről, epoxigyantáról, jesmonite tálcákról, vagy porcelánbögréről, elég csak felmenni a honlapjukra, megnézni, mikor lesz a következő workshop, és online időpontot foglalni. Ugyanitt válaszhatunk az élményfestő alkalmak közül, amelyek során művészeti vezető segítségével a világ ismert festőinek képeit festi meg a csoport közösen, lépésről lépésre, ami aztán mehet is a nappalink falára. Ha pedig egy igazán egyedi élménnyel szeretnénk gazdagodni, egy fél-egésznapos workshop keretein belül saját táskánkat is elkészíthetjük.

#batorvagyok

/otthon/diy/10-diy-randi-budapest/