Barion Pixel Ajándékozz élményt! – Színházjegyek karácsonyra a Diótörőn túl – Oldal 2 – Coloré

Ajándékozz élményt! – Színházjegyek karácsonyra a Diótörőn túl

2023. 12. 07.

Van élet a pénztárcán, parfümön és vásárlási utalványon túl, különösképp, ha karácsonyi ajándékról van szó: az élmény ugyanis felejthetetlen meglepetés lehet szeretteinknek, különösen, ha együtt éljük át azokat. Cikkünkben arra biztatjuk az olvasókat, hogy bátran válogassanak a felsorolt színházak és társaságok előadásai közül, hiszen egy-egy produkció élménye feltöltőbb lehet, mint a fa alá helyezett tárgyak tömkelege.

4. Válaszfalak – Belvárosi Színház 

Ugyan két éve, 2021 júniusában mutatták be a Válaszfalak című előadást, annak mondanivalója örök érvényűbb, mint valaha. Az Orlai Produkciós Iroda előadásának főszereplői, Hernádi Judit és Kern András ezúttal egy olyan házaspár bőrébe bújnak, akik negyven évnyi együttlét után egyszer csak eldöntik, hogy elválnak. A gyerekeiket persze sokként éri bejelentésük, ezért mindannyian hazatérnek, hogy megoldják szüleik problémáit. Ekkor azonban kiderül, hogy valójában nemcsak a jelenben, hanem már a múltban is jócskán félresiklottak körülöttük és bennük a dolgok és az életük korántsem volt olyan gömbölyű, mint amilyennek tűnt.

 „Hernádi Judit és Kern András régen a Vígszínházban dolgoztak együtt, majd a Hitted volna című előadásban találkoztak újra, 19 év után. Úgy éreztem, ezt a párost mindenképp érdemes egyben tartani és megbecsülni! Amikor pedig szembe találkoztam ezzel a darabbal, evidens volt, hogy ezt csak ők ketten játszhatják el” – nyilatkozta a darabbal és a színészeivel kapcsolatban Orlai Tibor producer. Bess Wohl eredeti történetét Zöldi Gergely fordította magyarra, a darab rendezője Szabó Máté. Az előadásra szóló jegy tökéletes ajándék lehet mindazoknak, akik érdeklődnek az emberi kapcsolatok magasságai és mélységei iránt. 

Főszereplők: Hernádi Judit, Kern András, Pataki Ferenc, Nagy Dániel Viktor, Grisnik Petra, Dékány Barnabás, Peremartoni Krisztina

Intézmény: Belvárosi Színház

+1 Online színház, otthonról is elérhető előadásokkal

Természetesen előfordulhat, hogy szerettünk szívesebben nézné meg a színházi előadásokat otthona kényelméből, mint hogy vállalja a fővárosba való utazás terheit. Szerencsére mostanra erre is egyre több lehetőség áll rendelkezésünkre: az eszinhaz.hu oldalán például több színház kínálatából válogatva élő és rögzített előadásokra vásárolhatunk jegyet. 

A koronavírus-járvány óta egyes színházak weboldalán is lehetőségünk van ugyanerre: a Madách Színház és a Centrál Színház például online is jobbnál jobb előadásokkal várja a vérbeli színházrajongókat.

Borítókép forrása: Bíró Dóra/Getty Images