Barion Pixel Spanyolország Barcelonán túl: 5 hely, amit látnod kell! – Coloré

Spanyolország Barcelonán túl: 5 hely, amit látnod kell!

2022. 06. 24.

Ha azt mondjuk, Spanyolország, mindenkinek Barcelona vagy Madrid ugrik be elsőre, ám ez a délnyugat-európai ország sokkal több kincset rejt e két városnál.

Spanyolország minden régiójának megvan a saját izgalma: macskaköves utcácskák, jó borok, igazi mediterrán hangulat. Az északkeleti tájak, Aragónia és Katalónia, ahová korántsem csak a foci, a tengerpart és az éjszakai élet miatt érdemes elmenni. Az alábbiakban megmutatjuk környék leghangulatosabb tájait.

Andorra

Rögtön egy kakukktojással kezdjük a sort, mégpedig Andorrával, Európa hatodik legkisebb államával. Ha Észak-Spanyolországban járunk, mindenképpen megéri ellátogatni ide is, ugyanis a hegyek gyönyörűek, és nem tudunk úgy végigmenni egy utcán, hogy a látvány ne táruljon a szemünk elé. A turisták által kedvelt helyekkel ellentétben mindenütt tisztaság fogadja a látogatót, parkokkal, játszóterekkel, csobogó patakkal.

Andorra Európa hatodik legkisebb államaként hívogat
Andorra Európa hatodik legkisebb államaként hívogat / Kép forrása: Borsmenta / Vargha Márk

Casa Vicens

A Casa Vicens egy Barcelonában található épület a Carolines utca 24-es száma alatt. Az UNESCO világöröksége része, ami nem véletlen, hiszen Antoni Gaudí öt, a városban épült háza közöl ez az egyik. Az épületen láthatóak a művész tipikus jegyei, mint az állatminták, a keleti építészet meg-megjelenő motívumai, a fénnyel és vízzel való játék, ami teljes összhangban van egymással. Érdemes kiélvezni az itt töltött időt, tudatosítva magunkban, hogy ez volt Gaudí legelső megrendelése, nem meglepő hát, hogy több is követte!

Ha Barcelonában járunk, ne hagyjuk ki Gaudí egyik legszebb épületét sem!
Ha Barcelonában járunk, ne hagyjuk ki Gaudí egyik legszebb épületét sem! / Kép forrása: Borsmenta / Vargha Márk

Zaragoza

A Spanyolország ötödik legnépesebb városaként számon tartott Zaragosa több, mint félmillió lakossal büszkélkedhet. Ez volt az Aragóniai Királyság koronázó városa, így igazi, történelmi falak között sétálhatunk. Az építészetben a mór jegyek dominálnak, így van az a zaragozai katedrális esetében is! Nemcsak kívül, belül is szép, ahogy az előtte fekvő tér. A tartományi múzeumot se hagyjuk ki, ha erre járunk, hiszen az időtlen római mozaikok is csodás látványt nyújtanak, ahogy a Goya Múzeum festményei is. Ha megállnánk egy gyors ebédre, a Méli Melóba térjünk be, ami az egyik legjobb tapas-bár a környéken, de ehetünk skorpióhal-pástétomot, libamájat és akár fürjet is!

Zaragozában igazi különlegességeket ehetünk!
Zaragozában igazi különlegességeket ehetünk! / Kép forrása: Borsmenta / Vargha Márk

A további meglátogatandó helyszínekért nézd meg a Borsmenta oldalát!