Barion Pixel Pihenés a fa tetején: lombházak Magyarországon – Coloré

Pihenés a fa tetején: lombházak Magyarországon

2021. 04. 13.

Különleges módja a kikapcsolódásnak a természetben, egy teljesen eldugott helyen, egy fára épült lombházban pihenni.

Van, hogy a nagyvárosból egy kicsit a természetbe vágyik az ember, pláne tavasszal vagy nyáron, mikor korán megnézheted a napfelkeltét, már reggel jó az idő, és akár a madarak hangjára is kávézhatsz a teraszon. Hetekre képes feltölteni lelkileg néhány nap a szabadban, jó kilátással, jó levegővel, zavartalan környezetben.

Ha egy sima erdei ház vagy egy tóparti szállás nem lenne elég a kalandvágyó énednek, akkor itt az ideje, hogy megismerd a lombházakat.

Magyarországon is egyre több lombház épül, és épp olyan hangulatúak, mint az amerikai filmekben a fákon található házak, csak épp nem egy kert végében vannak felállítva, hanem valahol a világtól elzárva, hogy hatalmas nyugiban pihenhessen, aki kipróbálja a különleges szálláshelyeket.

A lombházak egyáltalán nem nomád körülményeket jelentenek, sőt, több helyen egészen nagy luxusban töltődhetsz.

Noszvaj – TreeHouses

Ha egyszerre vágysz egy kis luxusra, közben pedig egy relaxáló környezetre, akkor irány Noszvaj. A TreeHouses lombházakban a természetben pihenheted ki magad, óriási luxusban, jacuzzival, szaunával. Szerelmesek számára nincs is jobb egy ilyen privát wellnessnél a fák között, panorámával, Noszvaj sajátos hangulatával, és az állatvilág egész napos hangjával.

lombház
Kép forrása: treehouses.hu

Nappal bejárhatjátok a környéket, megkóstolhtjátok a helyi jó néhány ismert és kedvelt étterem kínálatát, túrázhattok az erdőben vagy a faluban, este pedig a lombház teraszán csobbanhattok a jacuzziba, miközben senki nem zavar titeket, maximum egy-egy arra tévedő mókus.

lombház
Kép forrása: treehouses.hu

Verőce – Árnyas Dió Lombház

Szó szerint a fán alhattok, a magyarországi Airbnb szállások egyik legkülönlegesebbjét, Árnyas Dió Lombházat lefoglalva. A Dunakanyarban elhelyezkedő Verőcén egy élő nagy diófára, 3.5 méter magasan épült a teraszos ház, ami tavasszal, nyáron és ősszel is tökéletes választás egy romantikus hétvégére.

A csobbanásról sem kell lemondani, hiszen egy hangulatos dézsában ücsörögve csodálhatjátok meg a tájat.

A ház fűthető, teljesen komfortos, és épp olyan, amilyennek a filmbeli lombházakat képzeled.

lombház
Kép forrása: Airbnb

Lovasberény – Zöld Fészek Lombház

Fantasztikus kilátás, romantikus faház egy diófa lombjai között, mi kell még? Az aprónak tűnő, de teljesen komfortos lombház teraszáról messze ellátni, az egész délelőtt és délután besütő naptól és a környező növényzettől olyan jó kedved lesz, hogy hetekig ezt fogod emlegetni, pláne, ha még a függőágyba is bepattansz.

Csodáld meg a Vértes-hegységet, vagy épp éjszaka a jól látható csillagokat a fák lombjai közül.

lombhaz4
Kép forrása: dioliget.hu

Őrség – Patakparti Alpaka Panzió

Csíped a cuki patás állatokat, és szeretnél köztük extra környezetben megszállni? Bingó! Nem csak az imádnivaló alpakák miatt érdemes ellátogatnod a Patakparti Alpaka Panzióba az Őrségbe, hanem azért is, hogy kipróbálhasd a helyi lombházat.

Az alpakafarmtól nem messze, a patakparton található a lombok közé épített szálláshely, aminek az erkélyéről belátod a környéket, példáué a patakot és az állatok legelőjét is.

Az erdőben semmi sem tudja megzavarni a chill hangulatot, és mikor már elég időt töltöttél a faágak között, indulhatsz összeismerkedni az alpakákkal.

lombház
Kép forrása: alpacafarmhungary.hu

Zebegény – Treestyle

Egy eldugott helyen, a Dunakanyarban található a zebegényi Treestyle. Minden évszakban imádni fogod, a zseniális panorámáját egyszerűen nem lehet megunni, épp, ahogy a teraszon lévő beépített jacuzzit sem. A teraszos lombház 8 méter magasan van, mindentől elzárva. Az év egyes szakaiban szarvasokkal találkozhatsz, máskor pedig napozhatsz, miközben a Dunát nézed, a jacuzziban ülve pedig esténként a csillagokat is alaposan megfigyelheted. Mi ez, ha nem luxus?

lombház
Kép forrása: treestylezebegeny.hu

Borítókép forrása: treehouses.hu

0 /eletmod/utazas/pihenes-a-fa-tetejen-lombhazak-magyarorszagon/