Barion Pixel 2021 legmenőbb terasz dekorációi – Coloré

2021 legmenőbb terasz dekorációi

2021. 05. 18.

Ismerd meg a négy legtrendibb irányzatát, amelyek közül az egyik akár neked is nagy kedvenceddé válhat.

A lakberendezési irányzatok folyton változnak. Néhány évvel ezelőtt nem is volt keresettebb dolog a teraszok dekorálásához, mint a raklap bútorok, később pedig megérkeztek a hófehér székek és asztalok, amelyek az elit brit fogadások helyszíneire emlékeztettek mindenkit. Nem kellett sokat várni, mire ezeket felváltották a teljesen letisztult, szögletesebb formák, de velük párhuzamosan a naturálisabb, otthonosabb vonal is egyre népszerűbb lett.

Vajon mi az, ami 2021-ben nagyon divatos?

Mexikói hangulat – minden mennyiségben

Ha a mexikói tengerpartra gondolsz, neked is beugranak a cabanák, a fonott elemek, esetleg a pasztell színek váltakozása a fekete-fehér, határozott mintákkal, vagy a hangulatos égősorok? Nos, pont ezek kellenek az otthoni teraszokhoz is! Szinte mindegy is, milyen a bútorod, a lényeg, hogy valamilyen természetes anyagból legyen. Lehet szőtt, sima fa vagy épp rattan, a színeknek fontos passzolniuk. Szerezz be néhány szőrme szőnyeget is, egy-egy égősort, sok összeillő, de teljesen különböző mintájú párnát, és persze jó sok növényt. Egy utazással is felér majd a teraszra való kiülés.

Terasz Dekor
Kép forrása: Pinterest

Naturális textúrák

Míg a mexikói hatású teraszoknak a kuszasága a legvonzóbb, addig a natúrabb, letisztultabb irányzatokban pont azt szeretjük, hogy összesen két szín dominál, és nagyon nyers, természetes az összhatás. Legyen az egyik alapszín a fehér, a másik pedig a bézs – ezekből kombinálj össze néhány natúr bútort, és tedd szőtt szőnyegekkel, valamint hatalmas függönyökkel a szemnek még pihentetőbbé az egészet. Szerezz be néhány virágot, és a sima fehér égősorokat se hagyd ki!

Teraszdekor
Kép forrása: Pinterest

Ethno dekort minden városi teraszra!

Ha nincs nagy kerted, vagy épp a városi erkélyedet, mini teraszodat színesítenéd, akkor a kedvenced lehet a bohém, ethno stílusú dizájn. Pampafüvek izgalmas vázában, szőnyegek, színek, kevert textúrák, párnák és egy domináns növény kell csak, illetve néhány tálca gyertyával, és már kész is a hangulat.

Terasz
Kép forrása: Pinterest

Teljes minimalizmus

Főként az Egyesült Államokban hódítanak a totálisan minimalista, szupermodern terasz változatok. Például Hollywood nagyágyúinál láthatsz csodás kreációkat, és te is ellesheted tőlük ezeknek a kulcsát: sok fém- és üvegfelület, kevés textil, fekete, szürke és neutrális árnyalatok. Virágok helyett inkább kő dekorok, és maximum egy-két növény kell hozzá.

teraszbútor
Kép forrása: Pinterest

Borítókép forrása: Freepik