Barion Pixel Ezeket a fogyókúrás appokat érdemes letölteni még idén tavasszal – Coloré

Ezeket a fogyókúrás appokat érdemes letölteni még idén tavasszal

2021. 03. 01.

Senki sem lepődik már meg azon, ha valaki nem személyi edzőt vesz igénybe, hogy lefogyjon, hanem egy applikációt.

pexels jessica lewis 583847
Borítókép forrása: pexels

Hála a modern technológiáknak, szinte bármire találunk már letölthető appot az okostelefonunk piacterében. Legyen az zeneszerkesztő program, randi app, napi receptgyűjtemény, futást menedzselő app, alvás ciklust figyelő program vagy épp a kalóriákat számláló és tanácsokat adó formula.

Számtalan olyan applikáció van, amelyek azt a célt szolgálják, hogy megszabaduljunk pár kilótól, áttérjünk egy helyes étrendre, vagy tornázzunk egyet, bárhol legyünk is éppen. Ezek között is vannak olyanok, amelyek kimondottan hasznosak és tényleg beilleszthetők a napi ritmusunkba. Íme a mi kedvenceink:

A Lose It! egy klasszikus kalóriaszámláló és testsúly analizáló alkalmazás, mely figyel a felhasználó egyedi igényeire és paramétereire is. A Lose It! nemcsak tervet készít, de ajánlásokat is ad, recepteket és éttermeket is javasol, illetve akár márkákat is, melyekkel nem lőhetünk mellé, ha jól akarunk étkezni. Ebben az appban akár részt vehetsz kihívásokon, versenyeken is, illetve be tudod fotózni az ételedet, amit az app segít a tervnek megfelelően porciózni.

A MyFitness Pal egy olyan app, ami szintén számolja a kalóriákat, közel 11 milliós étel adatbázisból ad tippeket, analizálja az elfogyasztott napi étrendet, és azt is kiszámolja, hogy ezzel mennyi vitamint, ásványi anyagot és tápanyagot vittünk be. A program teljes analitikát készít a nap végére, üzenőfalán keresztül pedig más felhasználókkal is kommunikálhatunk.

A FatSecret a közösség erejére épít. Amellett, hogy szintén naplózza a kalóriákat, segít a terv összeállításában és hatalmas étel adatbázisa van, összeköti az embereket, akik megoszthatják egymással az étrend és a mozgás terén szerzett tapasztalataikat. Sőt, a FatSecret lehetőséget teremt, hogy szakemberekkel kommunikáljunk, amikor például nemcsak súlyfelesleg, hanem valamilyen egészségügyi probléma is van a háttérben.

Forrás: healthline.com