Barion Pixel Tom Holland mentális egészségéről, összeomlásáról és józanságáról vallott – Coloré

Tom Holland mentális egészségéről, összeomlásáról és józanságáról vallott

2023. 05. 11.

Hamarosan érkezik Tom Holland megújabb munkája, a The Crowded Room című sorozat. A fiatal színész elárulta, hogy mentálisan nagyon nagy kihívás volt számára a szerep és megváltoztatta az életét.

Tom Holland generációja egyik legsikeresebb színészének számít, ő alakítja Peter Parkert, vagyis Pókembert a Marvel legújabb filmjeiben. Ezzel a szereppel pedig világhírnévre tett szert. Sorra kapja a filmes felkéréseket, most nagy álma vált valóra, mivel főszerepet játszhat a The Crowded Room pszichológiai thrillerben.

Tom Holland pszichiáterekhez fordult

A The Crowded Room a Szép álmokat, Billy! (The Minds of Billy Milligan) című 1981-es regény alapján készült, igaz történet ihlette. Danny Sullivan (Tom Holland) egy félénk, antiszociális tinédzser New York állam északi részén, akit 1979-ben letartóztatnak egy lövöldözés után a Rockefeller Centerben. A Rya Goodwin nyomozóval (Amanda Seyfried) folytatott beszélgetések sorozatán keresztül Danny jobban megérti saját mentális egészségét, az életében lévő embereket és az esethez vezető tragikus eseményeket.

A sorozat írója és executive producere, Akiva Goldsman megosztotta, hogy egyedül Tom Hollanddel beszélt a szerepről, aki az első perctől kezdve nagyon szívén viselte a karaktert. 130 napig forgattak folyamatosan New Yorkban a COVID alatt.

Tom Holland
Tom Holland / Kép forrása: Prodip Guha / Contributor / Getty Images Entertainment / Getty Images

Holland nagyon élvezte az újfajta kihívást, olyannyira elhívatott volt, hogy pszichiáterekkel is beszélt, hogy segítsenek neki jobban megérteni a karaktert. Szerinte a saját életét és problémáit is sikerült jobban megismernie.

A tanulás a mentális egészségről és annak erejéről, valamint a pszichiáterekkel való beszélgetés Danny küzdelmeiről olyan dolog volt, ami nagyon tanulságos volt a saját életemre nézve is

− árulta el Tom Holland.

Hozzátette, hogy eddig olyan karaktereket játszott, akikre támaszkodni lehet, akik mellett biztonságban érzi magát az ember, mindezek után nagyon élvezte Danny Sullivan sebezhetőségét.

Összeomlott a szerepe miatt

Holland még csak 26 éves, fiatalkora ellenére azonban már évek óta dolgozik a filmiparban, de a The Crowded Room most egy egészen másfajta kihívást jelentett a számára. Fizikailag már ismeri mennyire megterhelő tud lenni egy forgatás, de mentálisan még nem volt rá felkészülve.

Nem idegen tőlem a munka fizikai része, amikor az akciófilmes dolgokat csináltam. De a mentális aspektus nagyon megviselt, és hosszú időbe telt, mire felépültem, és visszazökkentem a valóságba

− vallotta be.

Kilenc hónapnyi forgatás után képtelen volt elszakadni Dannytől, szinte elveszítette önmagát a karakterben.

Magamat láttam benne, de nem színészként, hanem a privát önmagamat. Emlékszem, hogy egy kicsit összeomlottam otthon, és arra gondoltam, hogy >>leborotválom a fejem. Le kell borotválnom a fejem, mert meg kell szabadulnom ettől a karaktertől<<. Nyilván a forgatás közepén voltunk, úgyhogy nem tettem meg… Nem hasonlított semmihez, amit valaha is átéltem

− mesélte Tom Holland.

Hozzátette, hogy reméli, a nézők tanulni fognak a sorozatnak hála a mentális egészségről, és a társadalom elfogadóbb lesz a témával kapcsolatban. Ő maga a forgatás miatt például lemondott az alkoholról, egy év és négy hónapja józan, ami megváltoztatta a saját mentális egészségét. Korábban a COVID lezárások kezdete alatt, még 2020-ban Jimmy Kimmelnek mesélt arról, hogy gyakran iszik. Akkor három barátjával lakott együtt, és „állandóan részegek” voltak, legalábbis így fogalmazott a műsorban.

Forrás: Entertainment Weekly, Page Six, Yahoo!

Borítókép forrása: Europa Press News / Contributor / Europa Press / Getty Images