3+1 tavaszi tipp, hogy feltöltődj testileg, lelkileg és mentálisan

2023. 04. 02.

Az évnek nincs alkalmasabb időszaka arra, hogy gondoskodjunk egészségünkről, és proaktívan foglalkozzunk magunkkal, mint a tavasz.

Habár szeszélyes évszak a tavasz, és a hirtelen jött meleget még nagy lehűlések váltják, a lelkünk egyértelműen a megújulásért áhítozik. Számos dolog létezik a sportoktól kezdve a relaxációs technikákon át az étrend-kiegészítőkig, amelyekkel tavasszal szinte újjászülethetünk. Lássuk, mi az a hat dolog, amit mi 2023 tavaszára ajánlunk!

tavaszi tippek a feltöltődéshez
Forrás: Unsplash

Aktív szabadtéri lét. Menjünk ki a levegőre és a napfényre, életkortól és edzettségi állapottól függetlenül! Nincs éltetőbb, mint a természetes napfény, levegő és a természet közelsége. A növények, állatok pozitív energiái ránk is hatást gyakorolnak, tavasszal pedig minden újjáéled és ez ránk is átragad. Aki idősebb, az csak sétálgasson vagy piknikezzen, a fiatalabbak menjenek túrázni, sétáltassanak kutyát. Olyan mozgásformákat is érdemes kipróbálni, mint a tai-chi, mely az elmére is hat. Energikusabbak pedig válasszák a capoeirát.

A sportokat se hagyjuk ki!
Forrás: Unsplash

Fogyni, de nem esztétikai okból. Ha megszabadulunk pár fölös kilótól, az kifejezetten jót fog tenni a közérzetünknek, a lelkivilágunknak, önértékelésünknek és a ruhatárunknak is. Ne azért fogyjunk, mert szépségideálokban gondolkodunk, hanem azért, hogy egészségesebbek és fittebbek legyünk! A legkevésbé megterhelő, mégis eredményes kúrák a ketogén és paleo-ketogén étrendek, illetve a szakaszos böjt.

Feltöltődés étrend-kiegészítőkkel. Nem árthat egy kis tavaszi vitamintuning. Amit lehet, a táplálékból szerezzük meg, zöldségek, gyümölcsök, belsőségek, magvak fogyasztásával. Stresszoldásra viszont kiválóak lehetnek az adaptogén gyógynövények, tea vagy kapszula formájában (rózsagyökér, Ashwagandha, ginzeng), vagy a CBD-olaj is.

Közösségi élmény. Felnőtt korban alábecsüljük a jó közösség erejét, pedig, ahogy egy jó osztály, épp oly inspiráló tud lenni egy alkotói közösség, egy sportkör, egy film- vagy könyvklub, netán egy állatbarát csoport, de szingli anyukák és apukák mehetnek például egyszülős klubba is.

Forrás: Vibranthealth
Borítókép forrása: Unsplash