Tom Cruise táplálkozási szokásaitól állítólag 60 évesen is fiatalosak maradunk

2023. 03. 25.

Szinte hihetetlen, de Tom Cruise alig öregedett az első Top Gun film óta. Vajon hogyan csinálja?

Tom Cruise több tucat filmben szerepelt és a legtöbb ezek közül igazán akciódús volt. A hírességről köztudott, hogy minden saját mutatványát maga csinálja filmjeiben, beleértve a Top Gun: Maverick jeleneteit is. Ebben a projektben pedig már bizony kereken 60 éves a sztár.

Cruise nemcsak fiatalnak tűnik, de egyértelműen fiatalon és fitten is tartja a testét. Nem is titkolja módszereit, amelyek közül néhány drasztikus lehet, de ha belegondolunk abba a teljesítménybe, amit végez, azt nem lehetne gyorséttermi koszttal kivitelezni – edzés ide vagy oda.

Tom Cruise
Forrás: Northfoto

Cruise ragaszkodik az alacsony hőmérsékleten főtt, sült ételekhez – főként grillezett fogásokat választ. Ennek az az oka, hogy a magas hőmérsékleten, olajban kezelt ételek krónikus szövetgyulladást is okozhatnak, és felgyorsíthatják az öregedést is. Az 50 év felettiek egyik legjobb étkezési szabálya Tom szerint, ha gyulladáscsökkentő táplálékot fogyasztanak. Például lazacot, étcsokoládét, zabot, gyömbért, céklát, brokkolit és spenótot.

Tom szinte zéró szénhidrátot fogyaszt, ami persze lehetetlen, mert a zöldségek is azok, de semmiféle tésztát, cukorfélét nem eszik, és alacsony kalóriás diétát tart. A szénhidrátok miatt ingadozó vércukorszintünk falási rohamokat okozhat, roncsolja a bőrt, károsítja a fogakat és az emésztőrendszert is. Ráadásul táplálja a káros mikroorganizmusokat, sőt, a ráksejteket is.

Tom Cruise
Forrás: Northfoto

Amilyen feszes időbeosztással Tom Cruise rendelkezik, csak egészséges harapnivalókkal tud energikus maradni. A Newshub szerint a sztár rengeteg apró falatkát eszik a nap folyamán, beleértve a fagyasztva szárított bio áfonyát, nyers diót, datolyákat mogyoróvajjal megtöltve és kókuszdióval megszórva, illetve szarvasgombagolyókat.

Forrás: Eat This
Borítókép forrása: Northfoto