Barion Pixel Nem titok többé: a Szörnyeteg – A Jeffrey Dahmer-sztori 2. évadában mely gyilkosokat követhetjük nyomon – Coloré

Nem titok többé: a Szörnyeteg – A Jeffrey Dahmer-sztori 2. évadában mely gyilkosokat követhetjük nyomon

2023. 05. 04.

A Netflix berendelte a második évadot is a valós történeten alapuló Szörnyeteg szériából, amelyet Ryan Murphy és Ian Brennan alkotott, a főszereplő pedig Evan Peters volt.

A Szörnyeteg antológia folytatódhat, és ki is derült, melyik gyilkos történetét dolgozzák fel az új évadban. Sőt, nem is egy gyilkosét, mivel a Menendez fivérek, azaz Lyle és Erik Menendez rémtettei elevenedhetnek majd meg. A testvérpárt 1996-ban ítéltek el szüleik, José és Mary Louise „Kitty” Menendez meggyilkolásáért. Az áldozatokat egy sörétes puskával lőtték agyon, hidegvérrel az otthonukban.

A Menéndez fivérek
Forrás: Ted Soqui/Getty Images

A testvérpár életfogytiglani börtönbüntetést kapott, feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül. A Menendez testvérek története a mai napig megosztó téma az amerikai lakosság körében. Bár a média pénzéhes hidegvérű gyilkosokként festette le őket, a napvilágra került családi titkok sokakból együttérzést váltott ki.

Szörnyeteg: Jeffrey Dahmer
Forrás: Netflix

A fivérek tárgyalásán a híres védőügyvéd, Leslie Abramson azzal érvelt, hogy Lyle és Erik félelemből gyilkolták meg szüleiket, miután évekig szexuális molesztálást szenvedtek el zenei producer apjuk részéről.

A Netflix már a Szörnyeteg második évadának első előzetesét is közzétette, illetve elárulták, hogy exkluzív közreműködői lesznek a gyilkos fivérek. A Menendez testvérek történetét nem először veszik elő a film- és sorozatkészítők. Nemrég a Peacock streaming csatorna készítette el dokumentumfilmjét, Menendez + Menudo: Boys Betrayed címmel, amely Roy Rosselló, a Menudo nevű puerto rico-i fiúbanda egykori tagjának vádjára összpontosít, aki szerint tinédzserként Jose Menendez szexuálisan zaklatta őt. Ez az a Menudo együttes, amelyben Ricky Martin karrierje is elindult.

Nem meglepő, hogy a Netflix szeretne még a Ryan Murphy és Ian Brennan alkotópárosból, hiszen a Szörnyeteg: Jeffrey Dahmer-sztori óriási sikert aratott a csatornán, a sorozat az első 60 napban elérte az 1 milliárdos nézettséget, ami egy olyan teljesítmény, amit előtte csak három szériának sikerült.

A Jeffrey Dahmer sorozatgyilkos történetét több díjjal is jutalmazták. Niecy Nash elnyerte a Critics Choice Award-ot a legjobb női mellékszereplő kategóriában, Evan Peters pedig többek között megkapta a Golden Globe-ot is a legjobb színészi alakításért limitált sorozatban.

Forrás: Variety
Borítókép forrása: Netflix