Barion Pixel A 79 éves Robert De Niro lesz a főszereplője a Netflix új politikai thriller sorozatának, a Zero Day-nek – Coloré

A 79 éves Robert De Niro lesz a főszereplője a Netflix új politikai thriller sorozatának, a Zero Day-nek

2022. 12. 02.

A színészlegenda Robert De Niro Eric Newman, Noah Oppenheim és Jonathan Glickman közreműködésével készíti majd a nagyszabású szériát.

A Zero Day főszerepét kapta meg Robert De Niro, aki az USA egy korábbi elnökét játssza majd a minisorozatban. A forgatókönyvet Newman, Oppenheim, és a Pulitzer-díjas újságíró, Michael S. Schmidt írják, míg a producerei Jonathan Glickman és maga De Niro lesznek.

A Netflix egyelőre nem kommentálta a fejlesztés alatt álló projektet, de a Variety értesülései szerint a szerződés már alá van írva. Természetesen emiatt a történetről is csak azok tudnak valamicskét, akik ismerik Schmidt eredeti munkáját.

Robert De Niro
Forrás: Northfoto

Amennyiben a sorozat a következő fázisba lép (és miért ne lenne így), ez lesz Robert De Niro karrierjének első televíziós szerepe. De Niro minden idők egyik legismertebb filmsztárja, aki elnyerte a legjobb színésznek járó Oscar-díjat, a legjobb férfi mellékszereplőnek járó szobrocskát, és összesen hétszer jelölték az elismerésre. Legutóbb Az ír című netflixes gengszter drámában játszott főszerepet, amelyet a legjobb film kategóriában jelöltek a 2020-as gálán.

Eric Newman filmproducer régóta kapcsolatban áll a Netflix-szel, kezdve sikersorozatával, a Narcosszal. Newman volt a Narcos executive producere, írója és showrunnere is, majd a Narcos: Mexikó című sorozat showrunnere és executive producere lett. Emellett ügyvezető producer a hamarosan megjelenő Griselda sorozatban, amelyben Sofía Vergara fogja alakítani a hírhedt kokainkirálynőt, Griselda Blancót.

Robert De Niro
Forrás: Northfoto

Robert De Niro 79 éves kora ellenére is töretlen energiával játszik és rendez, hamarosan a Wise Guys maffiafilmben is láthatjuk majd, ráadásul mindjárt két szerepben. A film a 20. század egyik legnagyobb amerikai maffiaharcát viszi majd a vászonra, Vito Genovese és Frank Costello családjának életét.

Forrás: variety.com
Borítókép forrása: Northfoto