Barion Pixel Rasszista viselkedésben találták bűnösnek Lee Ryan-t, a Blue együttes énekesét, aki egy rendőrt is megharapott – Coloré

Rasszista viselkedésben találták bűnösnek Lee Ryan-t, a Blue együttes énekesét, aki egy rendőrt is megharapott

2023. 01. 28.

Az egykori brit fiúbanda szőke tagja, Lee Ryan mára többszörös botrányhős lett, sajnos nem ez az első eset, hogy a hatóságoknak közbe kellett lépniük.

Lee Ryan, Duncan James, Simon Webbe és Antony Costa alkották a kétezres évek egyik legkedveltebb fiú együttesét, a Blue-t, mely az Egyesült Királyságból indult, és meghódította az egész világot. 2005-ös feloszlásuk után próbálkoztak szóló albumokkal, majd pár évvel később újraegyesültek. A sztárrá válás nem mindenkinek hozza elő a jobbik oldalát, így járt Lee Ryan is, akiről kevesen feltételezték volna, hogy erőszakos, alkohol problémás negyvenes lesz.

Lee Ryan
Forrás: Northfoto

Korábban barátnője állította, hogy erőszakosan viselkedett vele, most pedig bűnösnek találták rasszista indíttatású testi sértésben. Lee Ryan még 2022 július 31-én szállt fel egy Glasgow-ból London City repülőtérre tartó járatra, ahol nem volt már hely az első osztályon, de lévén, hogy ő platina kártyás, és még sztár is, megpróbálta felminősíteni az ülését. Közben iszogatott is, majd fajilag súlyos megjegyzéseket tett egy fekete légiutaskísérőre. A nőt meg is ütötte, amikor az nem akarta, hogy megcsókolja. Az inzultus után a reptéren már a hatóság várta, akiknek neki ment és egy rendőrt meg is harapott.

Leah Gordon légiutaskísérő tanúvallomást tett a bíróságon.

Megjegyzéseket tett a bőrszínemre. Azt mondta; te vagy a csoki drágám, az én csokis sütikém, és csoki gyerekeket csinálok neked. Olyan érzésem volt, mintha azt mondaná, szép vagyok, de egyben fekete is, birtokolható. Megfélemlítve éreztem magam. Ha szándékos vagy nem szándékos megjegyzéseket kapok a bőrszínemmel kapcsolatban, az elfogadhatatlan és lekicsinylő. Egyszerűen úgy éreztem, hogy ez nem fair, és nem kell elviselnem, hogy a munkám során zaklassanak.

– idézte fel az esetet a stewardess, aki azt is elmondta, hogy Lee fölé tornyosult és meg akarta csókolni, mire ő ellökte.

Lee Ryan
Forrás: Northfoto

Sajnálom. Megittam egy egész üveg bort. A bandatagom fekete (Simon Webbe-re utal – a szerk.), nem vagyok rasszista, voltak fekete barátnőim, vegyes rasszú barátnőim is. Poénkodás volt, csak részeg tréfálkozás, nem vezérelt rosszindulat vagy rossz szándék, hogy bárkit is bántsak. Nem akartam rasszista lenni, rosszul válogattam meg a szavaim. Nem tettem mást, egyszer megérintettem, finoman.

– mondta tanúvallomásában a 39 éves Lee Ryan.

A szebb napokat megélt popsztár ellen ítéletet február 24-én hoznak.

Forrás: people.com
Borítókép forrása: Northfoto