Barion Pixel Katalin hercegné tényleg egy magyar anyuka újszülöttjét dajkálta? – Coloré

Katalin hercegné tényleg egy magyar anyuka újszülöttjét dajkálta?

2022. 10. 06.

Katalin hercegné mindig is szívügyének tartotta a csecsemőkori fejlesztést, hiszen maga is három gyermek édesanyja. Tegnap is épp egy kórházban tett látogatást emiatt.

Szerdán Katalin hercegné a surrey-i megyei kórház szülészeti osztályára látogatott el, hogy megnézze, hogyan látják el a várandós és újdonsült anyukákat. A kórházban – ahol évente háromezer babát segítenek világra – találkozott a Jasmine Team nevezetű csapattal, akik a mentális betegségben érintett édesanyákkal foglalkoznak. Meghallgatta, hogyan működik együtt a csapat a helyi egészségügyi szolgálatokkal annak érdekében, hogy személyre szabott ellátást nyújtsanak, és beszélt egy édesanyával is, aki ilyen segítségben részesült.

A walesi hercegnének beszámoltak arról is, hogy a személyzetnek sikerült megvalósítania, hogy az édesanyák a terhességük alatt ugyanazzal a szülésznői csapattal működhessenek együtt, amely a koraszülöttek speciális ellátását biztosítja.

Látogatása során Katalin megismerkedett egy, az osztály által támogatott családdal – ez a hely azon kevés helyek egyike, amely lehetővé teszi, hogy az anyák mindig a baba közelében maradhassanak és aludhassanak. A személyzet arra is bátorítja a szülőket, hogy amennyire csak lehetséges, már ott vegyenek részt gyermekük gondozásában – beleértve a fürdetést, etetést és a pelenkázást –, hogy lehetővé tegyék a baba és a szülők közötti kötődés gyors, egészséges kialakulását.

Katalin hercegné ezután a kórház másik osztályán elcsevegett egy Budapestről származó édesanyával, akit az angol sajtó Szilvia (néhol Sylvia) Novakként emleget, mi viszont majdnem biztosak vagyunk benne, hogy Novák Szilviának hívhatják. A hölgy babája, Bianca hat héttel a vártnál korábban jött világra, az édesanya pedig megkérdezte a hercegnét, hogy szeretné-e kézbe venni a kisbabát. „Szabad egyáltalán?” – kérdezte rögtön Katalin, mielőtt karjaiba kapta Biancát. Akárhogy is, a csodás pillanat biztos, hogy maradandó élmény lesz az édesanyának:

katalin hercegné kate middleton
Katalin hercegné és az újdonsült anyuka. Forrás: Northfoto

Az elmúlt években Katalin feladatainak középpontjában a gyermekek korai fejlesztése állt, és úgy tűnik, ezt a munkáját továbbra is lelkesedéssel folytatja. Vilmos felesége, a jövendőbeli királyné 2013-ban hozta világra első gyermekét, György herceget, akit Sarolta hercegnő követett 2015-ben, a legkisebb testvér pedig 2018-ban született és a Lajos nevet kapta. Mindhárman a londoni St. Mary’s Kórházban születtek.

Forrás: People
Borítókép forrása: Northfoto