Barion Pixel A 40 éves Katalin hercegné Erzsébet királynő gyöngysorát viseli a temetés előtti rendezvényen – Coloré

A 40 éves Katalin hercegné Erzsébet királynő gyöngysorát viseli a temetés előtti rendezvényen

2022. 09. 18.

A 40 éves Katalin hercegné csatlakozott a királyi család többi tagjához, hogy részt vegyen egy fogadáson a Buckingham-palotában szombat délután.

Katalin hercegné, Károly király, Kamilla királyné és Vilmos herceg is jelen volt az ebédfogadáson, miközben vendégül látták a Nemzetközösség nemzeteinek főkormányzóit a hétfői temetés előtt.

A szépséges Katalin hercegné a néhai uralkodó saját ékszereivel tisztelgett II.Erzsébet előtt. A Buckingham-palota megerősítette az újságíróknak, hogy Katalin három sorból álló gyöngy nyaklánca a szeptember 8-án elhunyt királynőé volt. Katalin kiegészítőként egy pár gyöngy és gyémánt fülbevalót is viselt, amely szintén Erzsébeté volt, és amelyet korábban kölcsönzött neki.

A fogadásos rendezvény vasárnap is folytatódott a Westminster Abbey-ben, nagyjából 2000 vendég róhatta le tiszteletét a királyi család előtt. Az esemény résztvevői között volt Joe Biden és Emmanuel Macron francia elnök, valamint több száz államfő. Azonban Harry és Megan Markle már nem voltak ott a programon, ahogy a szombati eseményen sem, mert nem kaptak rá hivatalos meghívást.

Ezt azzal magyarázzák a palota közeli források, hogy az ifjú herceg és felesége nem képezik a család “dolgozó” részét, hiszen megváltak uralkodói teendőiktől és kiváltak a kötelékből, ezért az ilyen jellegű hivatalos eseményeken sem kell jelen lenniük.

Erzsébet és Fülöp
Forrás: Northfoto

Katalin hercegné egyébként nem először viseli a néhai királynő ékszereit. Erzsébet gyakran adta neki kölcsön őket nagyobb eseményekre és körutazásokra, ahol a királyi családot kellett képviselnie. Ezzel egyébként nemcsak Katalin szépségét szerette volna még jobban kiemelni, hanem a kettőjük közti bizalmat is nagyszerűen szimbolizálta.

Forrás: people.com

Borítókép forrása: Northfoto

Ez is érdekelhet:

Kamilla ezzel a kiegészítővel üzent, hogy mennyire gyászolja Erzsébetet

Egy többréteges gyöngysor, gyémánt medál, különféle arany karkötők és egy lenyűgöző nagy gyémánt bross is a látható volt kiegészítői között – utóbbi azért különleges, mert a gyönyörű, bogáncs virágot formáló darabot maga Erzsébet királynő ajándékozta neki. Ha szeretnél többet tudni Kamilla ékszereiről, olvasd el a cikkünket!