Barion Pixel Kamilla ezzel a kiegészítővel üzent, hogy mennyire gyászolja Erzsébetet – Coloré

Kamilla ezzel a kiegészítővel üzent, hogy mennyire gyászolja Erzsébetet

2022. 09. 14.

III. Károly király felesége, Kamilla, stílusosan tisztelgett a néhai II. Erzsébet királynő előtt outfitjével a történelmi St. Giles-katedrálishoz vezető körmeneten.

Kedd délután a néhai királynő koporsóját egy mérföldön keresztül vitték a skóciai Edinburgh-i Holyroodhouse palota trónterméből a St. Giles katedrálisig. Mögötte II. Erzsébet négy gyermeke sétált: III. Károly király, Anna királyi hercegnő, András herceg és Eduárd herceg.

Kamilla egy autóval követte Eduárd herceg feleségét, Sophie-t, Wessex grófnőjét. Az új királyné elegánsan festett hosszú ujjú fekete ruhájában, amit finom fehér részletek és a hozzáillő, tollal díszített kalap egészített ki . Egy többréteges gyöngysor, gyémánt medál, különféle arany karkötők és egy lenyűgöző nagy gyémánt bross is a látható volt kiegészítői között – utóbbi azért különleges, mert a gyönyörű, bogáncs virágot formáló darabot maga Erzsébet királynő ajándékozta neki.

Miután Kamilla és Károly 2005-ben összeházasodtak, a Buckingham-palota bejelentette, hogy Kamilla felveszi a Princess Consort (anyahercegné) címet, amint Károly trónra lép. Halála előtt azonban Erzsébet királynő úgy rendelkezett, hogy kívánsága szerint a nő a Queen Consort címet kapja, vagyis anyakirályné legyen.

Erzsébet királynő koporsója, Kamilla
Forrás: Northfoto

A néhai uralkodó trónra lépésének 70. évfordulója előtt egy nappal közzétett levelében a következőket írta: „Amikor az idő eljön, hogy Károly fiam lesz a király, tudom, hogy ugyanolyan támogatást fogtok nyújtani neki és feleségének, Kamillának, mint amit nekem is az idők folyamán; őszinte kívánságom az, hogy ha eljön az idő, Kamillát anyakirálynéként ismerjék el.”

Forrás: justjared.com

Borítókép forrása: Northfoto

III. Károly király már 32 évvel ezelőtt tudta, hogy Kamilla a lelki társa

Robert Lacey királyi életrajzíró 2020-as, A testvérek csatája: Vilmos és Harry című könyvében azt írta, hogy Károly állítólag már egészen fiatalon érezte, hogy Kamilla Shand az ő igazi lelki társa. Károly és párja 2005-ben végül egy polgári szertartáson kötötték össze életüket hivatalosan. Bár Károly szülei, II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg fogadást tartottak a házaspárnak a windsori kastélyban, ők úgy döntöttek, hogy nem vesznek részt a ceremónián. Ha szeretnél többet tudni a témában, olvasd el a cikkünket!