III. Károly király már 32 évvel ezelőtt tudta, hogy Kamilla a lelki társa

2022. 09. 13.

Ideje hozzászokni, hogy Károly eddigi walesi herceg immár királyi címet visel, s a kitüntetett figyelem múltja rejtett dolgait is feszegeti.

Robert Lacey királyi életrajzíró 2020-as, A testvérek csatája: Vilmos és Harry című könyvében azt írta, hogy Károly állítólag már egészen fiatalon érezte, hogy Kamilla Shand az ő igazi lelki társa.

Sajnos a nemrég elhunyt II. Erzsébet királynő fia nem cselekedett az érzései szerint, pedig gyorsan rájött, hogy feleségül akarja venni Kamillát. 1972 decemberében ketten utaztak el a Broadlands nevet viselő vidéki kúriába, ahol a szikra végérvényesen kipattant közöttük. Nem sokkal ezután Károly herceg kihajózott a Karib-tengerre a Királyi Haditengerészettel, és nyolc hónapig nem is látta Kamillát.

Néhány hónappal a walesi herceg távozása után Kamillát eljegyezte első férje, Andrew Parker Bowles kapitány, majd 1973 júliusában össze is házasodtak, így lett belőle Kamilla Parker Bowles. Életrajzi könyvében Lacey azt állította, hogy Károly a broadlands-i hétvégén jött rá, Kamilla a végzete, és feleségül kellene vennie, de nem volt bátorsága elmondani neki. Miután elszalasztotta a lehetőséget Kamillával, a herceg 1980-ban randevúzni kezdett Diana Spencerrel, aki hamarosan a felesége lett, a szíve azonban továbbra is Kamilláé volt.

Károly
Forrás: Northfoto

Olyannyira, hogy kettejüknek később évekig viszonya volt, és 1992-ben ez Károly és Diana külön költözéséhez vezetett. Végül 1996-ban elváltak, Kamilla házassága egy évvel korábban végződött válással. Egy évtizeddel később – és több mint 32 évvel a Broadlands-i hétvége után – Károly és Kamilla 2005-ben végül egy polgári szertartáson kötötték össze életüket hivatalosan. Bár Károly szülei, II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg fogadást tartottak a házaspárnak a windsori kastélyban, ők úgy döntöttek, hogy nem vesznek részt a ceremónián.

Az évek tehát őket igazolták, és noha Diana tragikus halála részben Károly számlájára írható, ez mégiscsak egy epikus szerelem. Kamilla pedig egykori szeretőből brit királynévá avanzsált II. Erzsébet halálával.

Forrás: people.com