Barion Pixel III. Károly király: Harry herceg és Meghan Markle részt vesz koronázáson? – Coloré

III. Károly király: Harry herceg és Meghan Markle részt vesz koronázáson?

2023. 02. 24.

III. Károly király koronázása május 6-án esedékes. Ami hosszú várakozás után II. Erzsébet királynő halála után következik be. Az előző uralkodó legidősebb fiát 2022. szeptemberében kiáltották ki királlyá, azután, hogy édesanyja szeptember 8-án elhunyt a Balmorali kastélyban.

Harry herceg és Meghan Markle meg van hívva?

A koronázási ceremóniára 2000 vendéget várnak, de még kétséges, hogy III. Károly király kisebbik fia, Harry herceg és a felesége, Meghan Markle megjelennek-e. A brit királyi családban óriási szakadék tátong mióta a páros elhagyta Nagy-Britanniát, és az Egyesült Államokban telepedett le. Azóta a herceg és a hercegné minden alkalmat megragadott, hogy elmondják, milyen rosszul bánt velük a királyi család, köztük az apja, Károly király.

Károly király
III. Károly király és Camilla királyné / Kép forrása: Northfoto

III. Károly király meghívná

Annak ellenére, hogy a közelmúltban Harry herceg a Spare című memoárjában ismét támadta a családját , az uralkodó legfiatalabb fia és felesége, Meghan hercegné állítólag fent vannak a meghívandó vendégek listáján az idei év egyik legnagyobb eseményére.

A „szökött” herceg csupán csak ötödik a trónöröklési sorban, hivatalosan nem játszana jelentős szerepet a koronázáson, Károly király azonban szeretné, ha legkisebb fia is jelen lenne a nagy napon. Viszont egy forrásra hivatkozva a Mirror arról ír, hogy sem a király, sem Vilmos herceg nem beszélt Harryvel a májusi szertartáson való részvételéről. 

Bizonytalan légkör

Egy januári tévéinterjúban Harry herceg egyértelművé tette, hogy nyilvános bocsánatkérést akar III. Károly királytól és Vilmos hercegtől. Ennek a követelménynek a királyiak még nem tettek eleget – és különböző bennfentes információk szerint nem is fognak.

Harry nagyon világosan elhatározta magát: nem jön el, ha úgy érzi, hogy a légkör olyan mérgezett lesz, mint a jubileumon vagy a királynő temetésén. Azt mondta, hogy ki akar békülni a családjával, de hogy ez rajtuk múlik. Eddig viszont semmi sem változott

– állítja egy bennfentes.

Emellett a sussexiek a biztonságuk miatt is aggódnak. Ugyanis azzal, hogy 2020-ban lemondtak arról, hogy a királyi család aktív tagjai legyenek, elvesztették a fegyveres védelemhez való jogukat Nagy-Britanniában. A herceg jelenleg is bíróságon küzd azért, hogy visszaszerezze ezt a jogot, maga csak a per már 133 millió forintjába került a brit állampolgároknak.

Tehát kicsit több, mint két hónappal III. Károly király koronázása előtt még mindig nem egyértelmű, hogy Harry herceg és Meghan Markle részt vesznek-e az ünnepségen.

Károly király
Harry herceg és Meghan Markle / Kép forrása: Northfoto

Forrás: OK 1, 2, Mirror

Borítókép forrása: Northfoto

0 /eletmod/sztarok/iii-karoly-kiraly-harry-herceg-koronazas/