Barion Pixel Harry herceg ezért maradt le II. Erzsébet királynő utolsó perceiről – Coloré

Harry herceg ezért maradt le II. Erzsébet királynő utolsó perceiről

2023. 01. 10.

Csak II. Erzsébet királynő halálhírének bejelentése után landolt Harry herceg gépe a Balmoral kastély közelében. Most elmesélte, hogy miért nem ért oda időben.

Harry herceg jelenleg a Spare című memoárját promotálja a médiában, emiatt több interjút is adott az utóbbi időben. Többek között azt is elárulta, hogy miért késett órákat II. Erzsébet királynő halálos ágya mellől.

Harry herceg és a felesége, Meghan Markle kapcsolata eléggé megromlott a brit királyi család tagjaival az utóbbi időben. Mióta a páros elhagyta az Egyesült Királyságot, és lemondott a királyi titulusáról, csak negatívan beszélnek az uralkodói családról.

Nem hívták meg Harry herceget

2022. szeptember 8-án a kétgyermekes családapa a feleségével, Meghan Markle-lel Windsorban tartózkodott, ahol egy londoni jótékonysági rendezvényre készültek, amikor megkapta a hírt, hogy a királynő rosszul van. Ezután sms-t küldött a bátyjának, Vilmos hercegnek, hogy megtudja, mit tervez a család többi tagja.

Megkérdeztem a bátyámat, hogy mik a terveik, hogyan fognak odajutni Katalinnal? Néhány órával később a család összes tagja, aki Windsor és Ascot környékén volt, együtt szállt fel egy repülőgépre, egy 12, 14, talán 16 férőhelyes gépre

– mondta Harry Anderson Coopernek a 60 Minutes című műsorban.

Ezután Cooper megkérdezte:

Téged nem hívtak meg arra a gépre?

Mire azt válaszolta:

Nem hívtak.

Harry herceg
Kép forrása: Northfoto

Meghan Markle-t nem látták szívesen

Harry herceg akkor egy sussexi szóvivőn keresztül közleményben jelentette be, hogy ő és Meghan Markle együtt utaznak Balmoralba. Nem sokkal később kiderült, hogy egyedül megy.

A Spare című memoárjában – amely hivatalosan január 10-én jelenik meg, de egyes részek már kiszivárogtak -, megerősítette a sajtóban akkoriban keringő híreket, miszerint az apja, Károly (akkor még herceg, azóta király) felhívta őt, és arra kérte, hogy ne vigye magával a feleségét, ez váltotta ki a tervmódosítást.

Azt mondta, hogy szívesen lát a Balmoralban, de… nélküle

– írta a könyvében.

Kiderült az is, hogy mivel magyarázta Károly király a döntését:

Egyszerűen nem akarja, hogy tele legyen a hely. Senkinek a felesége nem megy, még Katalin sem, mondta, így Meghannek sem szabadna.

Kate Middleton valóban nem csatlakozott Vilmoshoz Balmoralban. Harry herceg azt is elárulta, hogy a királynő haláláról az internetről értesült, amikor leszállt az aberdeeni repülőtéren, miután megnézte a BBC weboldalát. Öt perccel a hír bejelentése után landolt.

Harry herceg
Kép forrása: Northfoto

Forrás: News.com.au

Borítókép forrása: Northfoto