Barion Pixel Horror feldolgozást kapott a Grincs – Íme az első előzetes – Coloré

Horror feldolgozást kapott a Grincs – Íme az első előzetes

2022. 11. 30.

A karácsonykor érkező véres komédiáról nehéz eldönteni, mennyire gondolták komolyan az alkotók. Főleg, hogy a Grincs a főszereplője.

A The Mean One címmel érkezik hamarosan – feltehetőleg nem a mozikba – az ismert zöld szőrmés karakter története, de ezúttal teljesen más köntösben, a piros jelmezéhez ugyanis merőben sok vér tapad. A kedvelt Grincs-sztori Jim Carrey-vel igazi családi film volt a 2000-es években, komoly ünnepi mondanivalóval, ám az új változat Dr. Seuss eredeti könyvének hátborzongatóan adaptált változata. A kegyetlenül szórakoztató filmben ráadásul az Art the Clown-t alakító színész, David Howard Thornton a főszereplő, akinek a Terrifier-filmek után ez könnyű kis lazítás lesz.

A The Mean One azonban épp annyira horror, amennyire szatíra is, önmaga és műfajának paródiája, így már az előzetesből is érezhető, hogy nem szabad komolyan venni. Nem az a cél, hogy álmatlan éjszakáink legyenek, sokkal inkább megidézni a 80-as évek bénácska horrorjait, és ebben tökéletes alkotás jött létre. Valóban olyan, mintha egy videótékából kikölcsönzött kazettás filmet néznénk.

A B-kategóriás Grincs horror rendezője Steven LaMorte, a történet pedig a Mikulások sorából kilógó manó, Grincs klasszikus történetét meséli el, de vérfagyasztónak szánt, szatirikus csomagolásban. A filmben sok összekacsintás és szándékos szójáték van az eredetivel, például a szereplők neve esetén is.

Grincs
Forrás: Northfoto

Aki vevő az ilyen furcsa filmekre, annak mindenképp szórakoztató lesz, és tökéletes egy karácsonyi randira is, ha csak minimális ijesztgetést visel el a finomlelkű kedvesünk. A The Mean One december végén érkezik meg, de ezzel nem ér véget a keserédes horror feldolgozások sora. 2023 február táján várható a Micimackó: Vér és méz című slasher, majd ugyan attól az alkotótól a Bambi: Leszámolás, illetve készül a Peter Pan’s Neverland Nightmare is.

Grincs
Forrás: Northfoto
Forrás: variety.com
Borítókép forrása: Northfoto