Barion Pixel Goodnight Mommy – egy remake, amit érdemes megnézni a horror rajongóknak – Coloré

Goodnight Mommy – egy remake, amit érdemes megnézni a horror rajongóknak

2022. 09. 22.

Sokszor indokolatlan a nemzetközi alkotások újraalkotása, de Naomi Wattsnak köszönhetően ezúttal van egy kivétel is a misztikumot kedvelők számára, amely nem más, mint a Goodnight Mommy.

A Goodnight Mommy egy 2014-es osztrák pszichológiai thriller, de akár horrornak is beillik. A történetben egy ikerpár anyukájukhoz érkezik látogatóba, vélhetően a szülők válása után.

Ám az anya épp plasztikai beavatkozáson esett át, így arca teljesen be van kötve, viselkedése pedig több mint furcsa. A gyerekek azt kezdik gyanítani, hogy a nő talán nem is az anyjuk. Érthetetlen szabályok, furcsa rémálmok, elhidegült viselkedés, és különös nyomok a pajtában, melyek akár vérfoltok is lehetnek. Ki lehet ez a nő, és mit akarhat valójában?

Aki látta esetleg az eredetit, az pontosan tudja, mi a csattanó, de aki nem nézte meg az osztrák változatot, annak kimondottan borzongató és csavaros lehet az amerikai adaptáció. Eleve azok a történetek, melyekben ikrek szerepelnek – és persze nem az Apád, anyád idejöjjön típusú vígjátékokról van szó – eléggé feszültek tudnak lenni, emlékezzünk csak a Ragyogásra.

Goodnight mommy
Forrás: YouTube

Hála a tinédzser fiúk – Nicholas és Cameron Crovetti játékának – ez a történet is hiteles lett, Naomi Watts pedig zseniálisan ingat meg minket a hitünkben, és néha percről percre változik a koncepció a fejünkben, hogy mi is történik itt valójában.

A Goodnight Mommy tehát egy olyan horror remake, amit volt értelme elkészítenie az Amazonnak, mert akár meg is haladhatja az európai előd sikerét, pláne, hogy biztosan több nézőhöz jut majd el.

Aki rajong a műfaj filmjeiért, azoknak 2022. tartogat még némi csemegét. Olyan izgalmas és félelmetes filmek érkeznek a mozikba és a streaming szolgáltatók kínálatába, mint Az árva: Első áldozat, a Tűzgyújtó, a Mosolyogj, a Pearl, az Ikrek vagy a Látogatás.

Forrás: deadline.com
Borítókép forrása: YouTube