Barion Pixel Állva tapsolták a súlyos beteg Christina Applegate-et, aki segítséggel lépett az Emmy színpadára – Coloré

Állva tapsolták a súlyos beteg Christina Applegate-et, aki segítséggel lépett az Emmy színpadára

2024. 01. 16.

Az elmúlt hetek a gálákról, vörös szőnyeges eseményekről szóltak, de sokan talán az Emmy-t várták a leginkább.

A neves filmes esemény a televíziós produkciók számára kiosztott díj, így nem is volt kérdés, hogy olyan ember adja át az első díjat, aki maga is sorozatokkal vált ismertté és szerzett elismerést. Idén Christina Applegate vonult be elsőként az Emmy színpadára, akit Anthony Anderson műsorvezető vezetett be, hiszen a színésznő már egy ideje küzd a szklerózis multiplex nevű betegséggel.

Christina Applegate nevét a 90-es években jegyezte meg a világ, mikor is megkapta Kelly Bundy szerepét a Rém rendes család című sorozatban. A 2000-es években már filmekben is megmutatta lehengerlő humorát és színészi tehetségét, így olyan alkotások szereplőjeként láthattuk, mint az Édes kis semmiség, A híres Ron Burgundy legendája vagy a Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se! De a Jóbarátok című sorozatban is feltűnt egy-egy epizód erejéig.

Christina Applegate
Forrás: Monica Schipper/Getty Images

A színésznő az est folyamán a legjobb vígjátéksorozat kategóriában adta oda a díjat, akit állva tapsoltak meg a jelenlévők. Applegate szóhoz sem jutott a meghatottságtól, majd a következő vicces mondattal reagált az ovációra:

Teljesen megszégyenítettetek a fogyatékosságom miatt azzal, hogy felálltatok, de ez rendben van.

– mondta viccelődve.

Christina Applegate tavaly árulta el, hogy valószínűleg már soha többé nem fog filmet és sorozatot készíteni, ugyanis betegsége miatt már olyan komoly fájdalmai vannak, hogy a legegyszerűbb feladatok is igazi kihívást jelentenek számára nap, mint nap.

Christina Applegate
Forrás: Kevin Winter/Getty Images

A betegségre egyébként igazán döbbenetes módon derült fény, ugyanis épp barátnőjénél, Selma Blair-nél volt, amikor elmondta neki, hogy egy ideje bizsergést érez a lábában, mire a színésznő egyből rávágta, hogy muszáj elmennie kivizsgáltatni magát szklerózis multiplexre.

Forrás: Deadline
Borítókép forrása: Christopher Polk/Getty Images