Budapesten lép színpadra John Legend

A Papp László Sportarénában lép fel jövő júniusban a többszörös Grammy- és Oscar-díjas amerikai soul és R&B előadó, John Legend, aki olyan albumairól ismert, mint az All of Me, Get Lifted vagy a Love in the Future.

John Legendet igazi csodagyerekként tartották számon. Nagymamája tanította meg zongorázni, templomi kórusban énekelve nőtt fel, majd a Pennsylvaniai Egyetemre járt, ahol egy acapella csoport társszerzője volt. Hamarosan megismerkedett Kanye West feltörekvő hip-hop előadóval, majd a két zenész együttműködött egymás demóiban.

John Legends Koncert
Kép forrása: Eric Williams / John Legend Press Photos


Kanye Westen kívül később olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Alicia Keys, Twista vagy Janet Jackson. Két szólóalbum után 2010-ben kiadta a Roots-szal közösen, a Wake Up!-ot, ezt követte 2013-ban a Love in the Future. A művész Oscart, Golden Globe-ot és Grammyt kapott a rapper Commonnal közösen a 2014-es Selma című filmben felcsendült Glory című dalukért, majd később Emmy-díjjal jutalmazták a 2018-as Jesus Christ Superstar Live in Concert című produkcióban nyújtott teljesítményéért.

John Legend 2020. június 19-én adta ki a Bigger Love-t. „Ezekben a fájdalmas időkben néhányunk elgondolkodik azon, vajon jó-e nevetni, táncolni vagy romantikusnak lenni” – mondta. “Művészetünkön keresztül képesek vagyunk erre. Ez az album a szeretet, az öröm, az érzékiség, a remény és a rugalmasság ünnepe, azoké a dolgoké, amelyek olyan széppé és hatásossá teszik kultúránkat” – tette hozzá.

A budapesti, 2022. júniusi 30-i koncertre a jegyértékesítés kedden, december 14-én indul online www.eventim.hu -n, illetve a Tex országos jegyirodáiban.

Borítókép forrása: Joe Pugliese / John Legend Press Photos

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Hűtsd le magad egy vegán kapros töklevessel!