Barion Pixel Váratlan vendéget fotóztak a királyi család húsvéti miséjén – Coloré

Váratlan vendéget fotóztak a királyi család húsvéti miséjén

2023. 04. 10.

II. Erzsébet halála óta most először tartottak misét a Szent György-kápolnában, melyen a királyi család egy ritkábban látott tagja is tiszteletét tette.

A brit királyi család húsvétvasárnapi miséjére a Windsor-kastély Szent György kápolnájában került sor, ahol II. Erzsébetet örök nyugalomra helyezték tavaly szeptemberben. Az azóta eltelt időben nem is tartottak itt istentiszteletet.

Az eseményen természetesen részt vett Károly király és Kamilla királyné is, előbbinek ez volt az első húsvéti istentisztelete uralkodóként, de náluk talán csak egy fiatalember érdekelte jobban a jelenlévő fotósokat. Ez volt ugyanis az első alkalom, hogy Vilmos és Katalin három gyermeke együtt jelenjen meg szüleikkel húsvéti misén. A néhai királynő egyik dédunokája, a négyéves Lajos herceg először idén csatlakozott szüleihez és két testvéréhez a húsvétvasárnapi királyi rendezvény alkalmából. Valószínűleg úgy gondolták, csak most lett elég idős ahhoz, hogy a fotósok kameráitól kísérve türelmesen lépdeljen édesanyja kezét fogva a kastély felé.

brit királyi család húsvét
Forrás: Antony-Jones / Getty Images

Ők öten, valamint Károly és Kamilla mind kék színben pompázó ruhákat viseltek, a király, Vilmos és György hercegek öltönyben feszítettek, Lajos hercegre viszont világoskék sortot adott édesanyja. „A felsőosztálybeli fiúk nyolc éves korukig rövidnadrágot hordanak” – mondta korábban Ingrid Seward, a Majesty magazin főszerkesztője a People magazinnak. „Ez nagyon angol”.

A mindig csinos Katalin hercegné egy királykék Catherine Walker kabátruhát választott, melyet hasonló árnyalatú kalappal és nude magassarkúval egészített ki. Egy szem lányukat, Saroltát pedig egy brit gyermekruha tervező által készített virágos ruhában fotózták le, melyre sötétkék kabátot húzott. Kamilla egy Anna Valentine ruhában kísérte férjét, fejét pedig egy Philip Treacy kalap díszítette.

brit királyi család húsvét
Forrás: WPA-Pool / Getty Images

Rajtuk kívül részt vett még a misén többek között András yorki herceg, Anna hercegnő és férje, valamint a második gyermekével várandós Eugénia hercegnő és férje is. Nem meglepő módon távol maradt az ünnepségtől Harry herceg és Meghan, akikkel kapcsolatban még az is kérdéses, hogy a koronázáson tiszteletüket teszik-e.

Forrás: People
Borítókép forrása: WPA-Pool / Getty Images