Barion Pixel Az utolsó párbaj: vajon elcsattan Ben Affleck és Matt Damon csókja? – Coloré

Az utolsó párbaj: vajon elcsattan Ben Affleck és Matt Damon csókja?

2021. 10. 12.

Az utolsó párbaj forgatókönyve tartalmazott egy olyan jelenetet, ahol Damon megcsókolja Afflecket, ám a rendező a forgatás során végül meggondolta magát.

Ez lett volna a két Oscar-díjas színész első csókja a filmvásznon, derült ki az Entertainment Tonight velük készült, október 10-i interjújából.

A megtörtént eseményeket feldolgozó történet a 14. századi Franciaországba kalauzolja el a nézőt, Matt Damont Jean de Carrouges lovag, míg Ben Afflecket Pierre d’Alencon gróf szerepében láthatjuk. Affleck d’Alencon grófjaként bíráskodik a lovag Damon feleségének (Jodie Comer) megerőszakolása ügyében. 

A film forgatókönyvírója, Nicole Molofcenner a két férfi közti egyezségkötést csókkal tervezte megpecsételni, ám Ridley Scott végül megvétózta az eredeti forgatókönyvet. Noha Scott mindvégig szigorúan törekedett a történeti hűségre, a forgatás során túl zavarónak találta a jelenetet, így a csókot végül térdelésre cserélték. 

„Ridley úgy vélte, a jelenet kizökkentené a nézőket a filmből. Maximálisan bízom benne, kiválóak az ösztönei, valószínűleg igaza is van” – nyilatkozta Affleck. 

„Valójában ebben a jelenetben az történt, hogy letérdeltem Ben elé, elkezdtem mondani a szövegem, ő pedig közbevágott, és azt mondta: közelebb. Így fel kellett állnom, és közelebb mennem hozzá. Ez az improvizálás nem volt benne a forgatókönyvben, de sokkal többet ad hozzá kettőnk dinamikájához. Így viszont sajnos az első csókunkra még várni kell! – tette hozzá nevetve Damon. 

Az utolsó párbaj című filmet október 14-én mutatják be a mozikban. A további szerepekben az Emmy-díjas Jodie Comer és a kétszeres Oscar-jelölt Adam Driver láthatók. 

Borítókép forrása: Northfoto
0 /eletmod/sztarok/az-utolso-parbaj-vajon-elcsattan-ben-affleck-es-matt-damon-csokja/