Barion Pixel Emberségből kapunk leckét Anthony Hopkins és Anne Hathaway új, közös filmjében – Coloré

Emberségből kapunk leckét Anthony Hopkins és Anne Hathaway új, közös filmjében

2022. 09. 15.

Sir Anthony Hopkins kétszeres Oscar-díjas és Golden Globe-díjas walesi színész, a filmtörténelem egyik legmeghatározóbb egyénisége, aki nem mellesleg a Királyi Színiakadémián végzett. Munkássága rendkívüli, akárcsak a munkamorálja. Ezt mutatja azt is, hogy idén sem volt hajlandó leállni.

Az Armageddon Time Ronald Reagan idején játszódik és elég komoly tükröt mutat, hogyan is ismétlődik a rasszizmus és kirekesztés időről időre a történelemben.

A különc James Gray rendező legújabb filmjét a saját élete inspirálta, az 1980-as években, a New York állambeli Queensben élt gyermekként. Ezért félig-életrajzi ihletésű drámaként jellemzi, de mondhatnánk azt is, hogy megtörtént eseményeken alapul. A címe, Armageddon Time, noha semmi köze a világvégéhez vagy a korábbi nagysikerű katasztrófafilmhez. Ez a cím Reagan elnök regnálására utal, merthogy akkoriban játszódik.

A történetben egy ifjú (Banks Repeta) kénytelen szembesülni a világ csúf oldalával, amikor egy elit iskolába küldik, csak azért mert a korábbi helyén túl vegyes volt a társaság. Ezt nem nézték jó szemmel, így a fiú hamar szembesül a felnőttek kirekesztő, ostoba, képmutató világával. Szerencsére segítség érkezik számára, a legendás Sir Anthony Hopkins személyében, aki a nagyapja.

A szereposztás parádésabb nem is lehetne, itt van Anne Hathaway, Jessica Chastain, Jeremy Strong, John Diel és hát az említett Anthony Hopkins.

Májusban Hathaway és a rendező Gray sírva fakadt, amikor a film hétperces vastapsot kapott a Cannes-i Filmfesztiválon tartott premierjét követően. A nézőket az is meglepte, hogy Jessica Chastain egy kis cameo-ban Donald Trump nővéreként, Maryanneként szerepelt.

Ez a film ezzel a gárdával nem egy könnyed családi mozi, kell hozzá egy jó adag EQ és IQ is. De azok számára, akik értékelik az emberi történeteket, a valódi értékeket és nem bánják, ha szívbemarkoló az igazság, igazi csemege lesz. A történet október végén debütál a mozikban.

Forrás: dailymail.com
Borítókép forrása: Northfoto